Internet-therapieën voor problematisch alcoholgebruik zijn effectief

123-tek-no-alcoh-verslav-01-19.png

nieuws

Deelnemers aan internet-therapieën voor problematisch alcoholgebruik verminderen hun alcoholconsumptie gemiddeld met 5 glazen per week méér dan deelnemers uit de controlegroep die geen therapie volgden. Volgers van deze therapieën hadden ook meer dan twee keer zoveel kans om na afloop niet méér te drinken dan de richtlijn voor laag risicodrinken aangeeft. Deze richtlijn ligt voor vrouwen op maximaal 14 glazen per week en voor mannen 21 glazen. Dat blijkt uit onderzoek aan het Amsterdam UMC en de Vrije Universiteit.

Mannen én vrouwen hebben baat bij deze therapieën. Dit geldt voor verschillende leeftijdsgroepen en typen van probleemdrinkers: van licht tot zwaar. Deze therapieën kunnen met of zonder professionele hulp succesvol aangeboden worden direct via het internet of via de huisarts. Professionele begeleiding bij het volgen van deze therapieën vergroot de kans om minder te gaan drinken in vergelijk met onbegeleide varianten. 

Laatst bijgewerkt: februari 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram