Vijf kledingtips om er slanker uit te zien

Laatst bijgewerkt: mei 2019
123-h-plussize-kledij-05-19.jpg

nieuws

Heb je een maatje meer en wil je er graag wat slanker uitzien? Maak dan de juiste stijlkeuzes. Wij zetten de vijf beste vestimentaire tips voor volslanke vrouwen op een rijtje.

  1. Draag eenkleurige kledingstukken zonder print: een effen jurk, een broek of rok en bovenstuk in 'ton-sur-ton'. Ze zorgen ervoor dat je er langer en smaller uitziet en ze leiden de aandacht af van je ronde contouren.
    Donkere kleuren slanken sowieso af. Ga voor zwart en andere diepe schakeringen die passen bij je huidtype: donkere olijfkleur, chocoladebruin, marineblauw, donkergrijs of donkere aubergine. Gebruik die donkere tinten ook om je probleemzones te camoufleren en combineer ze met fellere kleuren die je draagt op je fraaiste lichaamsvormen. Zo vestig je de aandacht op je mooiste kanten.
  2. Wil je toch graag een extra kleur of een leuk accessoire, ga dan voor een zeer kleine print of verticale lijnen: verticale strepen, verticale ritsen of sluitingen, een lange halsketting of lange oorbellen.
  3. Koop kleding in de juiste maat, stukken die aangenaam los zitten zonder dat ze rond je lichaam flodderen. Een kledingstuk dat te klein is of te strak zit, accentueert 'uitstulpingen' en laat alle ongewenste vouwtjes of plooitjes zien. Kledij die te los zit, flatteert evenmin. Ze doet je omvangrijker lijken dan je in werkelijkheid bent en ze kan wat slordig overkomen.  
  4. Draag degelijke lingerie en in de juiste maat. Een beha die je borsten lift en voldoende ondersteunt en een slip die je buik en billen optrekt.
    Wat extra shapeware kan ook een oplossing zijn om een aantal ongewenste rondingen weg te vlakken.
  5. Hoge hakken maken je benen langer. En als je laarzen draagt, dan liever lange dan korte.


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram