Geef zelf een lekker smaakje aan suiker

123-suiker-klontjes-4-19.jpg

nieuws Er zijn een aantal trucjes waarmee je gemakkelijk zelf een smaakje of een natuurlijk aroma kunt geven aan suikerklontjes of aan griessuiker. En dat voor weinig geld en moeite!

- Voor vanillesuiker: doe de gries- of poedersuiker in een grote glazen bokaal of een metalen pot die je hermetisch kunt afsluiten met een deksel. Doe daarbij vanillestokken die zijn opengesneden en waarvan de zaadjes zijn weggeschraapt (en gebruikt voor een gerecht) en dompel ze onder in de suiker. Laat de suiker het aroma van de vanille opnemen gedurende een drietal weken.

- Voor suiker met citrussmaak: ga op dezelfde manier te werk maar vervang de suiker door zeste van limoen, citroen, sinaasappel of pompelmoes. Je kunt de citruszestes van verschillende vruchten mengen of ze afzonderlijk gebruiken. Deze suiker is heerlijk om thee, pudding, taart, bavarois... te zoeten.

- Voor kaneelsuiker: laat een paar kaneelstokken trekken in een pot die gevuld is met suikerklontjes of met poedersuiker.

- Voor lavendelsuiker: doe versgeplukte lavendelbloemetjes in een koffiefilter en zet die middenin de suikerpot. Na een tijdje krijgt de suiker een heerlijk lavendelaroma. Ideaal om over een ijsje of een chocoladedessert te strooien!

auteur: Barbara Simon, lifestylejournalist
Laatst bijgewerkt: februari 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram