Nieuwe website over prenatale screening

nieuws De nieuwe (Nederlandse) website www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl is bedoeld voor zwangeren en hun partners die meer willen weten over prenatale screening op downsyndroom en/of de 20 wekenecho.
De site leidt bezoekers stap-voor-stap langs een aantal hoofdboodschappen. Ze kunnen van daaruit doorklikken naar verdiepende informatie.

De digitale counselingsmodule bevat een keuzehulp ‘Bewust kiezen’ die bezoekers kan helpen hun gedachten te structureren over prenatale screening. De zwangere kan een overzicht van de antwoorden op de vragen printen en bijvoorbeeld meenemen naar de arts. Er worden ook tips gegeven voor het praten met de partner (of anderen) over prenatale screening en er zijn ervaringsverhalen opgenomen.

De digitale counselingsmodule is ontwikkeld door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in nauwe samenwerking met bij de prenatale screening betrokken professionals.
Alhoewel de site natuurlijk gericht is op de situatie in Nederland, is ze ook interessant voor Vlaamse vrouwen met vragen rond prenatale screening.

Laatst bijgewerkt: juli 2022

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram