Voor jou gelezen op De Standaard

Skinny jeans kan rugpijn veroorzaken

Laatst bijgewerkt: augustus 2022

nieuws

Niet hoge hakken of een te zware handtas, maar skinny jeans blijken het meest belastend voor de rug. De populaire jeans beïnvloedt de houding en dat heeft een onvoordelig effect op de rug.

Een onderzoek van de Britse Chiropractic Association toont aan dat modieuze kledingstukken een negatieve impact kunnen hebben op onze gezondheid. Uit de resultaten van een vragenlijst bij 1.062 personen bleek dat een derde van de vrouwen zich niet bewust was van het effect van hun kledingkeuze op de rug. Nochtans had 73 procent van de ondervraagde vrouwen al te kampen gehad met rugpijn veroorzaakt door een kledingstuk.

Skinny jeans bleek de verrassende aanvoerder van een top vijf die verder wordt aangevuld met te grote tassen, jassen met een grote kap, hoge hakken en muiltjes. ‘Skinny jeans zorgt ervoor dat onder andere de heupen en knieën zich niet vrij kunnen bewegen’, aldus chiropractor Tim Hutchful. ‘Daardoor nemen we een stijve houding aan die belastend kan zijn voor de rug.’

Hij raadt aan om voldoende te variëren met kledingstukken en je lichaam af en toe de ruimte te geven om te recupereren. Die joggingbroek wordt u morgen dus vergeven.

Artikel uit De Standaard
bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20170509_02873054


De Standaard
volgopfacebook

volgopinstagram