Post-poliosyndroom

nieuws Steeds meer mensen die in hun kindertijd polio (kinderverlamming) hebben gehad, krijgen 30 jaar later last van het zogenaamde post-poliosyndroom. Alhoewel polio vandaag in ons land zo goed als uitgeroeid is dank zij de verplichte vaccinatie, leven er nog honderden mensen die ooit polio hebben gehad. Het post-poliosyndroom omvat een geheel van klachten zoals een verminderde spierkracht, spier- en gewrichtspijn en ademhalingsproblemen. Vaak worden deze symptomen niet herkend.
Lange tijd werd aangenomen dat polio na de acute fase een zelf-limiterende aandoening was. Maar nu wordt steeds duidelijker dat er na verloop van tijd een tweede, progressief degeneratieve fase kan optreden die de spieren aantast.

Lees ook: Polio

Lees ook: Postpoliosyndroom


Laatst bijgewerkt: juni 2022
Je Groeipakket via Infino? Kinderspel! Je Groeipakket via Infino? Kinderspel!
Infino

Jouw startbedrag en Groeipakket, tijdig en correct uitbetaald, zonder gedoe, mèt goed advies en duidelijke info? Dat kan bij Infino. Bovendien maak je de wereld zo nog een stukje duurzamer.

Vraag je startbedrag aan in 1, 2, 3!

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram