Meten omtrek bovenarm kind voldoende voor bepalen overgewicht

123-meten-lintm-bovenarm-08-18.jpg

nieuws

Het meten van de omtrek van de bovenarm is een goede manier om te bepalen of een kind overgewicht of obesitas heeft. Ook kunnen artsen hiermee een betrouwbare voorspelling doen van het gewicht van een kind. Belangrijk voordeel van de nieuwe methode is dat kinderen zich hiervoor niet hoeven uit te kleden. Dat blijkt uit onderzoek aan Amsterdam Universitair Medisch Centrum. 

Overgewicht en obesitas bij kinderen worden doorgaans vastgesteld door de BMI van een kind te bepalen. Daarvoor worden het gewicht en de lengte van het kind gemeten. Dat wordt steeds lastiger, want kinderen willen zich voor een onderzoek vaak niet meer uitkleden.

Uit het onderzoek blijkt dat het meten van de omtrek van de bovenarm een goed alternatief is. Ook blijkt dat op deze manier een betrouwbare voorspelling kan worden gedaan van het gewicht van een kind. Het voordeel van deze methode is dat kinderen zich niet hoeven uit te kleden om hun gewicht te bepalen. 

Laatst bijgewerkt: augustus 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram