Onderzoek naar asbest in Vlaamse scholen

123-asbest-afbr-vergif-dak-170-02.jpg

nieuws In 2040 wil Vlaanderen asbestvrij zijn. In het kader van het asbestafbouwplan zal OVAM eind 2015 een grootschalig onderzoek houden naar asbesthoudende materialen in 300 Vlaamse scholen. Tijdens dit onderzoek zullen er ook stalen ter plaatse genomen worden en kan op die manier de precieze omvang van het probleem in kaart gebracht worden. Het onderzoek is het eerste project van het asbestafbouwplan dat de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij in 2018 moet voorleggen.

Het onderzoek in de scholen is in twee delen opgesplitst: 150 in het oosten van Vlaanderen (Limburg, Antwerpen, Hageland) en 150 in het westen. De lijst is representatief samengesteld uit scholen van alle netten en van verschillende bouwjaren. Met de resultaten van het onderzoek wordt dan een extrapolatie gemaakt voor alle 3.700 onderwijsinstellingen.

Laatst bijgewerkt: november 2015
100 Jaar Stichting tegen Kanker 100 Jaar Stichting tegen Kanker
Stichting tegen Kanker

In 2024 viert Stichting tegen Kanker haar 100-jarig bestaan onder de Hoge Bescherming van Koningin Mathilde. Al van bij de start in 1924 was haar belangrijkste drijfveer: hoop omzetten in overwinning.

100 jaar strijd tegen kanker - Stichting tegen Kanker

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram