Actieplan tegen migraine in de maak

123-vr-hoofdpijn-migr-05-18.jpg

nieuws

De campagne “Move for Migraine”, werkt aan een concreet actieplan om de levenskwaliteit van personen die aan migraine lijden te verbeteren en de last voor hen, hun omgeving en de maatschappij te verlichten. Dat actieplan zal  in september 2018 worden voorgesteld. 

Migraine komt voor bij ongeveer 15% van de volwassen bevolking in Europa, vooral in de actieve beroepsbevolking. Vrouwen lijden driemaal vaker aan migraine dan mannen. Niet elke hoofdpijn is migraine en daardoor wordt migraine vaak geminimaliseerd of verkeerd begrepen. Migraine kan zich op zeer diverse manieren uiten. Zowel de frequentie, de intensiteit als de symptomen van de aanvallen kunnen van persoon tot persoon sterk verschillen. Een migraineaanval duurt tussen 4 en 72 uur zonder behandeling en dwingt de persoon, die aan migraine lijdt, vaak om het werk neer te leggen en zich in een prikkelarme omgeving af te zonderen. 

Migraine heeft niet alleen een zware impact op het emotionele en fysieke lijden van de persoon zelf, maar het heeft ook gevolgen voor zijn dagelijks leven, die van zijn omgeving en de maatschappij. Alleen al in Belgie¨ gaan er per jaar meer dan 1.650.000 werkdagen verloren als gevolg van migraine. 

Het is dan ook belangrijk om dit probleem te (her)kennen en oplossingen te zoeken voor de persoon die aan migraine lijdt zodat zijn levenskwaliteit verbetert en de last voor de maatschappij verlicht wordt. 
“Move for Migraine” is een initiatief van verschillende partijen waaronder mensen die lijden aan migraine, belanghebbenden uit de arbeidswereld, de gezondheidszorg en het maatschappelijk middenveld. Dit platform ijvert ervoor om migraine beter te laten (her)kennen en actiepunten te identificeren om de levenskwaliteit van de persoon die lijdt aan migraine te verbeteren en de last voor zowel hem, zijn omgeving als de maatschappij te verlichten. Het initiatief wordt gesteund door bedrijven in de farmaceutische en medische apparatuur sector. 

bron: Bron: Persbericht

Laatst bijgewerkt: mei 2018

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram