over Lupus: Huilende wolven

voorflap huilende wolven-CIB.jpg

boeken-interviews Wat in de zomer van '97 begint als een niemendalletje, verandert een half jaar later in een kwade droom. Nele Caeyers is 22 jaar en net gehuwd wanneer zij voor het eerst over lupus hoort.

In HUILENDE WOLVEN beschrijft ze hoe deze vreemde ziekte haar leven op zijn kop zet. Vol ongeloof aanhoort ze de verbijsterende waarheid rond deze onbekende bindweefselziekte. Ze ondergaat verschillende onderzoeken en belandt meermaals in het ziekenhuis. Samen met haar man ziet ze haar kinderwens in duigen vallen.

Hoewel gevoelens van woede en machteloosheid dikwijls de bovenhand krijgen, blijft Nele toch sterk geloven in de toekomst. Vol goede moed ondergaat ze meerdere therapieën en durft uiteindelijk toch een zwangerschap aan.

Lupus is een systeemziekte die het ganse lichaam kan aantasten en die het dagelijkse leven drastisch beperkt. Toch ziet men aan de buitenkant vaak niets. Patiënten met een bindweefselziekte stoten hierdoor dikwijls op een muur van onbegrip.

Lees ook: Lupus erythematosus (LED)

Het boek is herkenbaar voor vele chronisch zieken, maar geeft ook mensen uit hun omgeving, medici en verplegend personeel een beter inzicht in leven met die aandoening.

Over Nele Caeyers
Door haar werk binnen de liga hoorde Nele vele verhalen. Die, samen met haar eigen ervaringen, vormen de basis van het boek "Huilende wolven". Toen zij voor het eerst te horen kreeg dat ze een bindweefselziekte had, waren er weinig plaatsen waar ze voor informatie of een luisterend oor terecht kon. Dat zette haar aan om een boek over haar ervaringen neer te schrijven. Het is een herkenbaar verhaal, en geeft mensen het gevoel dat ze niet alleen rondlopen met een onbekende ziekte. Nele hoopt ook met dit boek de verschillende bindweefselziekten een grotere bekendheid te geven, wat zeker geen kwaad kan. Wie weet kan het ook voor u een hart onder de riem betekenen.

Over het boek
'Huilende wolven' wordt uitgegeven bij Houtekiet. Het boek kost 12,50 euro en is in de boekhandel te verkrijgen. Je kan het ook via de CIB-liga bestellen: nelecaeyers@versateladsl.be .
www.cibliga.com


Laatst bijgewerkt: mei 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram