Kip met gedroogde abrikozen, knoflook en tomaat

Laatst bijgewerkt: juni 2022
123-h-PN-kip-abrikoos-03-22.jpg

recepten

Een gezond gerecht met een fantastische smaak dat snel klaar is. 


Bereiding: 6 minuten
Gaartijd: 22 minuten


Ingrediënten voor 2 personen
2 kipfilets met vel (van goede kwaliteit!)
6 gedroogde abrikozen
1 grote knoflookbol
2 tomaten
1/2 glas witte wijn

Bereiding
  • Smelt flink wat boter in een pan en bak daarin de kipfilets lichtbruin. Let op dat de boter niet verbrandt! Kruid met peper en zout. 
  • Maak de knoflookteentjes vrij, pel ze en halveer ze als ze heel groot zijn. Snijd de gedroogde abrikozen in stukken. Voeg de knoflook en de abrikozen toe aan de kip, giet er de witte wijn bij en zet het deksel op de pan. 
  • Snijd intussen de tomaten in grote stukken, gooi het witte harde gedeelte weg en voeg de tomaten toe in de pan.
  • Laat het geheel een 10-tal minuten garen tot je een droge, rijke saus krijgt. Roer regelmatig.
  • Schik de kip in het midden van het bord en giet de saus errond. 

Een recept uit het boek 'Ik eet zo graag' van Pascale Naessens
Uitgegeven bij Lannoo


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram