Gerelateerde artikels
Flammkuchen
recepten
Tarte flambée is eigenlijk de pizza van de Elzas en het gerecht moet ook als een pizza worden gebakken: in een hete oven en met heel veel 'amore'.
Lekker met een frisse salade erbij.
Zie je het niet zitten om zelf deeg te maken, vervang het dan gewoon door een vel kant-en-klaar pizzadeeg.
Deze Flammkuchen is voor 6 personen.
Ingrediënten
Voor het deeg250 g bloem
100 ml water
1/2 zakje gedroogde gist
100 ml bier (type pils)
zout
Voor het beleg
2 rode uien
250 g volle plattekaas
50 g volle room
1 ei
150 g gerookte spekreepjes
1 rolletje geitenkaas (optioneel)
nootmuskaat
peper en zout
Bereiding
- Meng de bloem, het water, de gist, het bier en een snufje zout in de keukenmachine. Kneed het deeg 15 minuten tot het helemaal soepel en glad is. Laat het 1 uur rusten in de koelkast.
- Rol het deeg rechthoekig uit tot op een dikte van ongeveer 2 mm. Plooi de randen licht omhoog.
- Pel de uien en snipper ze fijn. Meng de plattekaas met de room, het ei en kruid met nootmuskaat, peper en zout.
- Spreid het plattekaasmengsel uit over het deeg en verdeel er de ui, het spek en eventueel de geitenkaas over.
- Verwarm de oven voor op 250 °C en bak de tarte flambée 15 minuten.
auteur:
Hilde Deweer,
lifestylejournalist