Meningitis gehalveerd in 2002

nieuws In 2002 is het aantal gevallen van meningitis C in ons land teruggevallen op het normale niveau. Minder dan de helft van 2001, toen België een piek voor deze gevaarlijke variant van hersenvliesontsteking doormaakte.

Dat bevestigen cijfers van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV). In 2001 liepen 178 mensen de besmettelijke ziekte op. In 2002 nog maar 82, minder dan de helft. Enkel in februari (14), maart (10) en april (16) van 2002 waren er nog hoge scores. Nadien gingen de cijfers omlaag; in november waren er nog 2. Ook het aantal hersenvliesontstekingen-type B nam af in 2002: van 171 naar 140.

De piek van 2001 leerde wel dat het zo geperfectioneerde Belgisch gezondheidssysteem niet in staat was snel een adequaat antwoord te formuleren. Het duurde maanden eer duidelijk was wie tot inenting zou beslissen en wie dat zou betalen: deelstaat of federale staat. Sommige ziekenfondsen betaalden de inentingen een tijd lang zelf terug omdat de overheden in gebreke bleven.
Bron: De standaardLaatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram