Slanker door volle melk op jonge leeftijd?

123-kind-melk-drinken-12-16.jpg

nieuws Kinderen tot zes jaar oud die volle melk drinken hebben een lager risico hebben op overgewicht dan kinderen die magere of halfvolle melk drinken. Ook hebben zij een hoger vitamine D-gehalte. Dat blijkt uit een Canadees onderzoek, gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition.

Ruim 2.700 kinderen van 1 tot 6 jaar werden voor de studie onderzocht. De kinderen die volle melk dronken hadden een lager BMI (Body Mass Index) dan kinderen die halfvolle melk kregen en liepen een drie keer lager risico op obesitas of overgewicht.
Een mogelijke verklaring is volgens de onderzoekers dat kinderen die volle melk drinken minder snel honger krijgen. Hierdoor zullen ze minder snel een tussendoortje met veel calorieën eten.

De volle-melkdrinkende kinderen hadden ook hogere vitamine D-gehaltes. Bij de andere kinderen was twee keer vaker sprake van een vitamine D-tekort. Mogelijk komt dit omdat vitamine D oplost in vet en niet in water.
Volgens de onderzoekers is het voor kinderen tot 6 jaar waarschijnlijk beter om volle melk te drinken dan halfvolle of magere melk.

Laatst bijgewerkt: december 2016

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram