Wereld borstvoedingsweek: Appje voor de Borst

logo-appje-borst-bv-07-17.jpg

nieuws

Vroedvrouw Hannah Van Hout heeft in samenwerking met Kind & Gezin een eenvoudige app gemaakt die moeders wil helpen bij het geven van borstvoeding en hen  een geruster gevoel te geven. 
De app denkt aan de kleine, praktische dingen, zodat de mama ze niet meer moet onthouden. Aan welke borst heb ik het laatst gevoed? Wanneer had m’n kindje nu weer een volle luier? De app vergemakkelijkt op die manier ook het bespreken van vragen of problemen met de vroedvrouw of verpleegkundige. Een mama kan zelfs met één druk op de smartphone de geregistreerde gegevens doorsturen. De app geeft ook tips op basis van registratie en leeftijd van het kindje.

Voeding
Registreer met Appje voor de Borst nauwkeurig wanneer, hoe lang en met welke borst uw baby is geborstvoed. Appje voor de Borst zorgt voor een handige timer, een duidelijk overzicht en volgt dit mee op.

Luiervulling
Appje voor de Borst voorziet een makkelijk in te vullen formulier zodat de luiervulling van uw baby goed opgevolgd kan worden. De ingaven worden getoond in een overzichtelijke lijst met daarin datum van de luiervulling, tijdstip, en hoeveelheid voor zowel urine als stoelgang. Ook kunnen extra aantekeningen worden toegevoegd. 

Gewicht
Het gewicht is een belangrijke indicator voor de ontwikkeling van uw baby. Appje voor de Borst maakt het makkelijk om de vooruitgang van het gewicht te volgen, met een handig grafiekje die het gewicht toont tegenover een referentiegewicht voorzien door Kind & Gezin.

Communicatie met de vroedvrouw
Appje voor de borst zorgt ervoor dat u alle informatie van jouw baby met één klik kunt doorsturen naar een vroedvrouw naar keuze. 

Informatie
Komt u soms informatie tekort, of zou u graag wat meer informatie willen op basis van de leeftijd van uw baby? Appje voor de borst zorgt ervoor dat u de gepaste informatie ontvangt op het juiste moment. Ook is er een overzicht waar u algemene informatie kunt bekijken, zowel over baby’s die ouder als jonger zijn dan uw baby.
Appje voor de Borst is beschikbaar voor Android en iPhone

Laatst bijgewerkt: juli 2017

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram