Nieuwe website bundelt vragen over gezondheid en milieu

123-milieu-natuur-groen-aarde-170_08.jpg

nieuws Mag je sporten langs een drukke weg? Hoe kan je schimmelproblemen in je woning vermijden? En hoe voorkom je een tekenbeet? De nieuwe website www.gezondheidenmilieu.be biedt een antwoord op al deze vragen. De website is een initiatief van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) en de medisch milieukundigen (mmk’s) van de Vlaamse Logo’s, met steun van de Vlaamse overheid.

Op deze website vind je per thema informatie over de invloed van milieu op onze gezondheid. Je leest er ook tips om blootstelling aan milieuproblemen te vermijden en maakt er kennis met leuke projecten over gezondheid en milieu.

De milieuthema’s die aan bod komen, zijn in zes categorieën gegroepeerd: gezond binnen, gezond buiten, straling, ongewenste dieren, verkeer en hotspots. Dat laatste zijn plaatsen in Vlaanderen waar de milieuvervuiling verhoogd is, bijvoorbeeld door historische redenen zoals de aanwezigheid van een vervuilde fabriek.

Laatst bijgewerkt: april 2015

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram