Dikke buik is onderschat gevaar

nieuws Ook mensen met een 'gezond' gewicht (volgens de BMI-index waarbij de verhouding tussen gewicht en lichaamslengte wordt gemeten) maar met een dikke buik lopen een verhoogd gezondheidsrisico, zo blijkt uit een studie van het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid. Overgewicht vergroot de kans op hart- en vaatziekten, suikerziekte en hoge bloeddruk. Een forse buik kent het dezelfde risico's.
Het vet dat in de buik wordt opgeslagen komt via de bloedbaan gemakkelijk in de lever terecht. Dat leidt tot een hogere productie van slecht cholesterol, waardoor vaten vernauwen.''
Uit het onderzoek blijkt dat mensen zich vaak niet bewust van hun dikte: bijna een vijfde van de mensen met een te hoge BMI vindt zichzelf niet te zwaar en bijna eenderde van de mensen met een te grote buikomvang is zich daar niet van bewust. Van de mensen met een veel te dikke buik vindt 10 procent zichzelf niet te dik.

bekijk resultaten poll 'te dik?'

bekijk resultaten poll 'te dik?'

Lees ook: 10 lijnvriendelijke tips.

Lees ook: 10 lijnvriendelijke tips.


Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram