‘30 dagen zonder klagen’ voor een positievere mindset

123-koppel-blij-lachen-geluk-11-17.jpg

nieuws

Naast Tournée Minerale en Dry January - campagnes die minder of geen alcoholgebruik promoten – is er ook een challenge die onze mentale gezondheid een boost moet geven: 30 dagen zonder klagen. 

Lees ook: Switch naar een positieve mindset voor minder kans op angst en depressie

30 dagen zonder klagen 2024

"30 dagen zonder klagen" moedigt mensen aan om een maand lang niet te klagen. Het doel van de campagne is om een positievere mentaliteit te bevorderen en het algemene welzijn te verbeteren. Initiatiefneemster is opnieuw Isabelle Gonnissen, auteur van de boeken Kies Positief en Kies Bewust, maar dit jaar krijgt ze de steun van onder andere regisseur Stijn Coninx om de campagne wat kracht bij te zetten. 

De editie van 2024 ging niet toevallig van start op 15 januari: Blue Monday. Het was oorspronkelijk een reisbureau die die term de wereld instuurde, als marketingtactiek om mensen aan te zetten een trip te boeken, maar intussen is ‘Blue Monday’ in de volksmond uitgegroeid tot de ‘meest depressieve dag van het jaar’… zonder wetenschappelijke onderbouwing weliswaar.

Lees ook: Wat is veerkracht en hoe kan je veerkrachtig worden?

Supporters en deelnemers aan de actie worden opgeroepen om campagneposters op te hangen op werkplekken, sportclubs en scholen, of om een bijdrage te storten ter financiering van de activiteiten die in het kader van de campagne worden opgezet. Nieuw voor dit jaar is de digitale klaagbarometer, een test die je meer inzicht geeft in hoe je in het leven staat en hoe je de switch maakt naar een positievere mindset. Ook op de Facebookpagina en Instagramaccount vind je tips, extra info en een stevige brok motivatie om 30 dagen niet te klagen… en daarvan blijvend de vruchten te plukken.

Lees ook: Geforceerde glimlach werkt als roze bril

Bronnen:
https://www.kiespositief.be
https://www.vrt.be

auteur: Sofie Van Rossom, gezondheidsjournalist
Laatst bijgewerkt: januari 2024

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram