Vakantie is gezond

nieuws Volgens een studie die deze week werd voorgesteld op de jaarvergadering van de Royal Society of Medicine in Londen stellen werknemers die hun vakantie niet opnemen zich bloot aan gezondheidsrisico's. Volgens de studie van psychiater Graham Lucas is vakantie absoluut noodzakelijk om de werkstress aan te kunnen. Mensen die te weinig vakantie nemen, dreigen uiteindelijk meer dagen werkverlet te hebben door ziekte.
De studie benadrukt ook dat vakantie op de eerste plaats ontspanning en geen inspanning mag zijn. Dat betekent bv. dat men tijdens zijn vakantie dingen moet doen die men graag doet, en zich niet mag laten leiden door wat anderen vinden dat tijdens de vakantie moet gebeuren. Mensen die niet graag van huis weg gaan, blijven beter thuis tijdens hun vakantie, of gaan best elk jaar naar dezelfde plek. Wie helemaal niet houdt van sport, moet zeker geen sportieve vakantie boeken. Wie houdt van afwisseling, zoekt best elk jaar iets nieuws op. Volgens Lucas kan een verkeerd type van vakantie de stress nog verhogen. Zo waarschuwt hij ook koppels die het grootste deel van het jaar apart doorbrengen, dat een vakantie samen een erg stresserende bezigheid kan zijn.


Laatst bijgewerkt: mei 2003

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram