100 vragen aan de Diabetes Infolijn

123-txt-diagn-diabetes-08-16.jpg

nieuws De gratis Diabetes Infolijn helpt elke dag mensen verder met hun vragen over de meest uiteenlopende diabetestopics. Bij de Diabetes Infolijn worden de meest uiteenlopende onderwerpen behandeld: vragen over voeding, medicatie, terugbetaling, verzekeringen, rijbewijs ... Sinds het ontstaan van de Diabetes Infolijn in 1996 werden meer dan 90.000 vragen beantwoord.

De vele vragen en problemen die aan bod komen, geven een scherp beeld van wat er leeft bij iedereen die met diabetes geconfronteerd wordt.
Ter gelegenheid van de 20ste verjaardag van de Diabetes Infolijn bundelde de Diabetes Liga vaak voorkomende vragen en antwoorden in een nieuwe publicatie.
Volgende vragen werden bijvoorbeeld opgenomen:
“Mijn zoon heeft type 1 diabetes. Ik hoorde onlangs dat er nu ook ‘suikervrij ijs’ te verkrijgen is. Mag ik hem af en toe eens een ‘suikervrij’ ijsje voorschotelen?”

“In de media lees ik af en toe iets over een nieuwe ‘doorbraak’in de genezing van diabetes type 1. Ik vroeg mij af welke sporen momenteel onderzocht worden?” of “Mijn moeder heeft diabetes. Heb ik dus meer kans dat ik dit later ook krijg?

De Diabetes Infolijn kan gecontacteerd worden: via het gratis telefoonnummer 0800/96.333, of via e-mail: infolijn@diabetes.be. De Diabetes Infolijn is elke werkdag bereikbaar van 9 u. tot 17 u., behalve op dinsdagvoormiddag.

bron: 100 vragen aan de Diabetes Infolijn

Laatst bijgewerkt: september 2016
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
Phonak

De impact van gehoorverlies op onze levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de gratis online hoortest.

Test nu je gehoor...

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram