Op deze manieren kun je je beautyroutine verduurzamen

duurzame-cosmetica.jpg

nieuws Het milieu en onze impact erop zijn een actueel onderwerp. We smeren elke dag cosmetica en make-up om er mooier en langer jong uit te zien, maar staan er niet bij stil dat dit het omgekeerde effect heeft op de planeet. Op deze eenvoudige manieren kun je je beautyroutine verduurzamen en hou je de aarde net zo schoon als jezelf.

Jouw geld, jouw stem

Tegenwoordig zijn er genoeg ecologisch verantwoorde cosmeticamerken. Door je aankopen te doen bij bedrijven die inzetten op duurzaamheid, laat je zien waar jij voorstaat en draag je bij tot een groenere wereld. Let op de ingrediënten, het verpakkingsmateriaal en of het bedrijf al dan niet test op dieren.

Less is more

Het oog wil ook wat en daar spelen marketeers en productdesigners maar al te graag op in. Vaak kopen we spullen die we eigenlijk (als we heel eerlijk zijn) niet echt nodig hebben maar die er gewoon erg leuk uitzien. Kijk dus kritisch naar je bestaande collectie en denk twee keer na voordat je dolenthousiast die summer edition van een crème (waar je er al drie van in de kast hebt staan), in je winkelmandje kegelt.

Daarenboven zijn sommige (huishoud)producten multifunctioneel: kokosolie bijvoorbeeld. Deze olie kun je niet enkel in de keuken gebruiken maar je kunt er je huid en haar ook mee voeden. Gezond voor je lichaam en het milieu, plus je spaart er geld mee uit.

Het onderste uit de kan

Kleine stapjes op vlak van zuinigheid kunnen grote verschillen maken, niet enkel voor je portefeuille maar ook voor het milieu. Vaak gooi je producten al in de vuilbak voor ze volledig op zijn. Heb je er ooit aan gedacht een tube tandpasta of gezichtscrème open te knippen? Op die manier spaar je misschien wel een hele tube per jaar uit.


Materialen verduurzamen

Make-updoekjes (die je na één keer gebruiken weggooit) zijn makkelijk, zeker na een drukke dag of een avondje feesten. Maar duurzaam zijn ze absoluut niet. Hetzelfde geldt voor wattenschijfjes. Deze, schijnbaar onschuldige, dagdagelijkse producten eisen hun tol op de aarde.

Gelukkig bestaan er alternatieven. Wat dacht je van reinigingslotion die je gewoon met je handen aanbrengt en nadien afspoelt? Of uitwasbare wattenschijfjes? Beter voor je huid en het milieu!

Auteur: Ciara Reid


Laatst bijgewerkt: september 2023

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram