Bikinilijn waxen is gevaarlijk

nieuws

Bikinilijn waxen is gevaarlijk

De bikinilijn waxen is levensgevaarlijk voor mensen met herpes of HIV. Hun weerstand is niet zo sterk en dat maakt hen meer vatbaarder voor infecties. Maar het kan ook voor gezonde mensen gevaarlijk zin. Dit hebben onderzoekers in het ‘Journal of Infectious Deseases’ laten weten. Het bericht staat in De Telegraaf.

De onderzoekers halen het voorbeeld aan van een 20-jarige vrouw uit Australië. Zij liep tijdens een bikiniwasbehandeling een infectie op waardoor ze naar het ziekenhuis moest. Daar stelden de dokters vast dat ze herpes had waardoor haar weerstand aanzienlijk was verminderd.

De onderzoekers adviseren mensen, die een zwakke weerstand hebben, om ver uit de buurt van schoonheidssalons te blijven. Zelfs gezonde vrouwen zouden volgens de onderzoekers moeten uitkijken. Het is heel belangrijk dat schoonheidsspecialistes handschoenen dragen en in een propere praktijk werken.

bron: emj (Telegraaf)

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram