Over angsten: Stop met aardig zijn!

stop-met-aardig-zijn-200.jpg

boeken-interviews Mensen en emoties - Ons leven wordt beheerst door angst

Waarom doen we ons anders voor dan we zijn? Meestal zo aardig en vriendelijk? Waarom doen we zo ons best om aan de verwachtingen van anderen te voldoen? Volgens Thomas d’Ansembourg maakt dit ons alleen maar ongelukkig. We geven niet aan wat we voelen of willen en krijgen dus ook niet wat we nodig hebben. Zo spelen we een rol en zetten we een masker op waarmee we onszelf en onze omgeving misleiden.

De auteur wil ons helpen deze vicieuze cirkel te doorbreken. Laten we zeggen wat we denken, voelen en nodig hebben. De auteur laat stap voor stap zien hoe we dit kunnen aanpakken.

• het is voor onszelf, en ook voor onze partner, vrienden en familie beter als we duidelijk zijn
• een efficiënt hulpmiddel om te zijn wie we zijn, en om zo gehoord en gezien te worden
• gebaseerd op het model voor geweldloze communicatie (Marshall Rosenberg)
• de auteur gaat met humor te werk en geeft veel voorbeelden

THOMAS D’ANSEMBOURG heeft na een rechtenstudie gewerkt als jurist. Later voltooide hij de studie psychologie en een opleiding tot therapeut met specifieke aandacht voor ‘Geweldloze Communicatie’. Momenteel werkt hij als therapeut, leerkracht en auteur.

Praktische Info

Stop met aardig zijn - Thomas d’Ansembourg -Verschijnt in ? 2006 - ISBN 90 77942 16 5 - Prijs € 19,90 - Uitgeverij Davidsfonds


Laatst bijgewerkt: september 2019

Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.
volgopfacebook

volgopinstagram