baby

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Roularta Media Group NV.

Risicofactoren wiegendood

nieuws 6/10/2020

Een grootschalig Europees onderzoek waaraan ook België deelnam, heeft de risicofactoren voor wiegendood (SIDS- sudden unexplained infant death) in kaart gebracht.

lees meer »

Ouderdom geslachtscellen geen invloed op Down Syndroom

nieuws 20/08/2019

Volgens een artikel in het gezaghebbende medische tijdschrift The Lancet (11 mei 2002) bestaat er geen verband tussen het syndroom van Down ('mongolisme') en andere aangeboren afwijkingen, en seksuele contacten vlak voor of te lang na de ovulatieperiode.

lees meer »

Kolieken bij de baby

Kolieken bij de baby
dossier 13/10/2020

Het hevig of langdurig schreien van baby’s gedurende de eerste levensmaanden wordt in onze huidige maatschappij heel vaak verkeerdelijk toegeschreven aan “krampjes” en dit zelfs vanaf de eerste dag na de geboorte.

lees meer »

Fopspeen en borstvoeding

nieuws 7/10/2020

Het gebruik van fopspenen wordt door de Wereldgezondheidsorganisatie afgeraden omdat er een verband zou bestaan tussen het gebruik van fopspenen en het vroegtijdig staken van borstvoeding.

lees meer »

Nog een lot babyvoeding uit de rekken

nieuws 24/06/2022

Op 23 mei 2002 heeft het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen bekengemaakt dat ze in een lot babyvoeding op basis van peren het pesticide chloormequat in een hoge concentratie aangetroffen had. Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen maakt nu bekend dat in andere loten babyvoeding de norm eveneens overschreden is.

lees meer »

Borstvoeding maakt kinderen slimmer

nieuws 4/06/2012

Volgens een Deens onderzoek zijn kinderen die gedurende een lange periode borstvoeding krijgen, gemiddeld verstandiger dan kinderen die geen of slechts heel kort borstvoeding hebben gekregen.

lees meer »

Moeders met zonen leven minder lang

nieuws 11/03/2003

Vrouwen die een zoon hebben, leven gemiddeld 34 weken minder lang dan vrouwen met dochters. Dat blijkt uit een Fins onderzoek waarvan de resultaten verschenen in het Britse wetenschappelijke tijdschrift Science.

lees meer »

Prematuur geboren baby

Prematuur geboren baby
dossier 13/10/2020

Ongeveer 7% van alle zwangerschappen resulteert in een vroeggeboorte. Vroeggeboorte betekent : de geboorte van een baby voor een zwangerschapsduur van 37 weken.

lees meer »

Angst van de moeder beïnvloedt baby

nieuws 2/09/2019

Angsten tijdens de zwangerschap verdubbelen het risico op een hyperactieve baby, zo suggereert een onderzoek van het Londense Imperial College. Moeders die tijdens de laatste drie maanden van de zwangerschap zeer angstig waren en leden aan paniekaanvallen...

lees meer »
volgopfacebook

volgopinstagram

Wat denk jij?

Kan het uitbreken van de eerste tandjes bij uw kind koorts veroorzaken?

  • ja
  • nee