ad

Bevat rijp fruit meer suiker en word ik daar dik van?

Laatst bijgewerkt: juli 2011
fruit-170_01.jpg

nieuws Tijdens het rijpingsproces verandert de smaak van fruit door een omzetting van zetmeel in suiker. Hoe rijper de vrucht, hoe zoeter de smaak. De caloriewaarde verandert gedurende het rijpingsproces echter nauwelijks omdat de totale hoeveelheid koolhydraten (suikers) quasi onveranderd blijft.
Het gemiddelde suikergehalte van een rijpe vrucht varieert van ongeveer 5 tot 15 g per 100 g (7). Dit is nog altijd veel lager dan het enkelvoudige suikergehalte in andere zoetigheden zoals chocolade, snoep, koek en gebak dat gemakkelijk kan oplopen tot 30 g of meer per 100 g en die daarnaast ook veel vet kunnen bevatten.

Bovendien levert fruit behalve natuurlijke suikers ook nog andere essentiële voedingsstoffen zoals voedingsvezels, vitaminen en mineralen. Door zijn nutriëntdense samenstelling past dus ook rijp en zoet fruit in een lijnvriendelijke voeding.
Hou je wel aan de aanbeveling van 2 tot 3 stuks per dag. Eten volgens de richtlijnen van de actieve voedingsdriehoek is nog altijd de beste garantie op een gezond gewicht.


Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad


pub