Soep bevat meer groente dan we denken

Laatst bijgewerkt: March 2010 | 1 reacties
soep-tomaat-80.jpg

nieuws Hoeveel groente zit er in een kom soep van 250 ml? Volgens een onderzoek van Unilever (Unox en Knorr) denkt het merendeel van de Nederlanders dat het om minder dan 100 gram groente gaat, in de praktijk gaat het vaak om meer, bijvoorbeeld zo'n 200 gram in tomatensoep.
Het onderzoek werd uitgevoerd onder 664 mannen en vrouwen van zestien jaar en ouder. Een aanzienlijk deel van hen denkt dat een kom minder dan 50 gram groente bevat. De soep waarvan de ondervraagden denken dat deze de minste groente bevat, is tomatensoep. Maar de exacte hoeveelheid groente weet nog geen 5% van de Nederlanders. De overgrote meerderheid weet niet dat in deze soep meer dan 200 gram groente per kom zit.

Ruim zestig procent van de Nederlanders eet minder dan één keer per week soep buiten de avondmaaltijd om. Unilever wil soepen die rijk zijn aan groenten stimuleren op nog ‘onbekende' maaltijdmomenten voor soep, bijvoorbeeld tussendoor of tijdens de lunch. Hiermee zou de groenteconsumptie gestimuleerd worden. Om consumenten te informeren over de hoeveelheid groente in een kom soep staat er voortaan een groentelabel op de verpakkingen van Unox en Knorr.
Voor de respondenten
is een van de belangrijkste reden om soep te eten, dat het lekker en makkelijk klaar te maken is. Voor nog geen vijfde van hen is soep een manier om groente binnen te krijgen. 25 procent van de Nederlands zegt geen 2 ons groente per dag te eten, zo blijkt uit onderzoek. Van die 25% onderneemt slechts een derde actie om wel twee ons groente binnen te krijgen. Ongeveer één op de tien Nederlanders heeft helemaal geen idee hoeveel groente men dagelijks eet.
Een belangrijk aandachtspunt in de ontwikkeling van soepen voor Unilever is het terugdringen van het zoutgehalte. Dit jaar wil het bedrijf met de soepproducten bijdragen aan de streefwaarde van 6 gram per dag.


verschenen op : 29/03/2010

1 reacties

soep

door leo antonio, 1 April 2010 om 10:21

wie koopt er nu in godsnaam soep in blik? zelf soep maken duurt ongeveer een half uur en kost voor vegetarische soep minder dan 40 cent per liter. in de koelkast gaat ze een week lang mee. mijn recept: koop 1 of twee pakjes van een halve kilo juliennegroenten (ongeveer €0,65 per pakje). snij twee of drie teentjes knoflook fijn. doe in een soeppot wat boter (ik gebruik sojaboter), braad de knoflook eventjes aan, braad ook een deel van de soepgroenten aan. doe de rest van de groenten erbij, voeg per pakje soepgroenten een soeplepel vegeta toe en laat gaar koken. breng op smaak met kruiden indien je dat wenst. mix na een half uur en laat afkoelen zonder deksel, maar met een schone keukenhanddoek op de pot. je kan hiermee alle kanten uit: extra tomaten voor tomatensoep, extra snijbonen, een overschotje van iets anders. alles kan erbij om de smaak te varieren. in de zomer maak ik mijn soep iets dunner en drink ik ze koud. totale prijs voor 5 liter: €2.

bekijk alle 1 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt