Kan stress kanker veroorzaken?

Laatst bijgewerkt: september 2019

nieuws Onderzoek op fruitvliegjes toont aan dat ‘stress’ op lange termijn de ontwikkeling van kanker in gang kan zetten of tumoren kan doen groeien. Dit zeggen wetenschappers van de Yale University in het tijdschrift Nature. Het gaat hierbij echter niet om emotionele stress, maar om fysieke stress, bijvoorbeeld ten gevolge van beschadiging van weefsel. Bovendien zijn de bevindingen bij fruitvliegjes niet noodzakelijk ook van toepassing op mensen.

Dit onderzoek onderzocht hoe meerdere cellen waarin verschillende genetische mutaties plaatsvonden die kanker kunnen veroorzaken, op een of andere manier verbindingen leggen en met elkaar communiceren, en hoe dit van invloed is op het ontstaan en de verspreiding van tumoren ontstaan en/of zich kunnen verspreiden. Tot nu toe dachten wetenschappers altijd dat tumoren zich slechts konden ontwikkelen als er verschillende kankerverwekkende mutaties plaatsvonden in één cel.
WIN 1 JAAR GRATIS METARELAX WIN 1 JAAR GRATIS METARELAX
mededeling MetaGenics

Drukte? Spanning? Zenuwen? Met MetaRelax® duw je ze allemaal van je af! Doe mee en WIN 1 JAAR GRATIS MetaRelax® t.w.v. €180!

DOE MEE & WIN >>

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram