Lichaamsbeweging helpt borstkankerpatiënten

Laatst bijgewerkt: maart 2003

nieuws Volgens een Duitse studie die recent werden voorgesteld op de 83ste jaarvergadering van de Endocrine Society in het Amerikaanse Denver, heeft regelmatige lichaamsbeweging een positieve invloed op de immuunfunctie en het psychologisch welbevinden van vrouwen met borstkanker.
De studie onderzocht 49 vrouwen met borstkanker. 24 ervan namen gedurende één maand vijf keer per week deel aan een revalidatieprogramma en volgden dan gedurende drie maanden nog 3 keer per week een oefenprogramma bestaande uit aerobe oefeningen (uithoudingstraining) van matige intensiteit. 25 andere vrouwen dienden als controlegroep. Uit bloedtesten die op verschillende tijdstippen tijdens het oefenprogramma en tot zes maanden nadien werden genomen, bleek dat de verminderde immuniteit bij de vrouwen uit de oefengroep was verbeterd in vergelijking met de groep van niet-actieve vrouwen en dat ze zich ook beter voelden.

Bron: The Endocrine Society, http://www.endo-society.org
Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden. Laat gehoorverlies je leven niet beïnvloeden.
In samenwerking met Phonak

De impact van gehoorverlies op de levenskwaliteit wordt vaak onderschat. Test vandaag nog jouw gehoor met de online gratis hoortest.

Test nu je gehoor...

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram