Testosteronpleisters voor vrouwen hebben geen zin

Laatst bijgewerkt: augustus 2019

nieuws Zo’n twee jaar geleden werd de testosteronpleister Intrinsa met veel poeha ingehaald als het eerste hulpmiddel dat het libido van vrouwen moet bevorderen, een soort vrouwelijk Viagra voor postmenopauzale vrouwen. De Intrinsa pleister geeft 24 uur per dag een minimale hoeveelheid mannelijk hormoon testosteron af via de huid. Een verhoging van dit testosterongehalte zou positief werken bij vrouwen met een verminderde seksuele energie.
Nu zegt het Britse Drug and Therapeutics Bulletin dat de pleisters een effect hebben. Volgens het Bulletin zijn de studies die de werking van de pleister moeten bewijzen uitgevoerd bij selectieve groepen van vrouwen en niet bij vrouwen die effectief met een seksueel probleem te kampen hadden. Bovendien bleken heel wat vrouwen in de studies die een nepmiddel kregen, ook meer zin in seks te hebben. Daardoor is het onmogelijk te besluiten dat de eventuele verminderde libido te maken heeft met een te laag testosterongehalte en evenmin dat de pleister een gunstig effect zou hebben op de libido.

Bovendien zijn geen gegevens bekend over de mogelijke negatieve effecten van de pleisters op lange termijn.
Intrinsa is in België niet te koop, maar wel in Nederland. Ook op Belgische internetsites wordt het geneesmiddel (dat nochtans alleen op voorschrift mag afgeleverd worden) te verkrijgen.
Er zijn wel vergelijkbare producten in België op de markt, maar dan in de vorm van een gel of om in te spuiten. Deze producten hebben een strikt medische toepassing, met name bij een verminderde werking van de geslachtsklieren (hypogonadisme), met o.m. impotentie, verminderde vruchtbaarheid of vertraagde groei en ontwikkeling in de puberteit tot gevolg.
Het geven van tijd kan levens redden! Het geven van tijd kan levens redden!
Pfizer Clinical Research Unit

Neem deel aan een klinische studie en krijg een financiële compensatie van gemiddeld €215 per dag.

Klik hier voor meer info!

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram