Hoe gebruik je deze website?

Laatst bijgewerkt: december 2018

dossier


Welkom op gezondheid.be, de belangrijkste gezondheidssite van België met nuttige en kwalitatieve informatie over alle gezondheidsaspecten.

Hier volgt wat uitleg hoe je de website gemakkelijk kan gebruiken en hoe ze in elkaar steekt.

De zoekfunctie

Er zijn 2 manieren om iets op te zoeken op gezondheid.be:

1. Zoek op term: tik gewoon uw zoekwoord in en alle artikels waar dit woord in voorkomt verschijnen in de lijst. Voor deze zoekfunctie maken we gebruik van Google sitesearch. (voorbeeld: zoekwoord 'maagzweer')

gez-prt-scr-zoek-maagzw--2.jpg

2. Zoek op rubriek of trefwoord: klik 'A/Z' of 'alle onderwerpen'. Alle onderwerpen of rubrieken verschijnen per alfabet.

gez-home-alle-onderw-maagzw2.jpg

In het geval van 'maagzweer': ga naar het blokje LMN, bij de M zie je Maagzweer staan, klik en daar vind je alle onze artikels die verschenen zijn in de rubriek 'maagzweer': dossiers, tips,nieuws, boeken, testen enz. Je kan ze per onderdeel opzoeken.

gez-rubr-maagzweer2.jpg

Indeling artikels op gezondheid.be

Er zijn verschillende types artikels op gezondheid.be :

  • nieuws : korte nieuwsberichten over actuele onderwerpen
  • dossier : uitgebreide artikels over een bepaald onderwerp
  • testen ...
  • boeken....
  • agenda...
  • advertorials...
  • persoonlijke verhalen

Al deze artikels zijn daarnaast ook ingedeeld in verschillende rubrieken/trefwoorden. Onder elk artikel vind je passende rubrieken of trefwoorden in een soort tagcloud.

In totaal gebruiken meer dan 300 verschillende trefwoorden/rubrieken. Een overzicht daarvan vind je op de A/Z rubriek

Voor de indeling van de rubrieken of trefwoorden is de internationale manier van rubriceren van gezondheidstermen gebruikt, nl. de Mesh tree (MEdical Subject Heading).

Tip van de dag

gez-dagel-geztip.jpg

Elke dag verschijnt er een tip van de dag, deze staat 1 dag op de homepagina en verschuift dan naar een (rubriek)pagina waar deze thuishoort. Je kan je abonneren om elke dag deze tip (gratis) in je mailbox te krijgen. Als je dit maar 1x per week wil, krijg je op dinsdag de 7 gebundelde tips.

Via de topnavigatie kan je alle verschenen tips raadplegen.

Schrijf je hier in

Nieuws (actueel gezondheidsnieuws)

gez-dagel-nieuws.jpg

Elke dag verschijnen één of meerdere nieuwsberichten. Dit nieuws staat bovenaan op de homepagina en tevens in de betreffende rubriek bij 'nieuws'. Dit zijn recente nieuwsberichten over een bepaald item.

Lees deze info met de nodige relativering, deze nieuwsberichten zijn niet noodzakelijk algemeen voor waar aangenomen medische richtlijnen. Het zijn dikwijls resultaten van onderzoeken, niet elk onderzoek is bvb even goed en onafhankelijk gevoerd....enz. Deze nieuws(jes) geven een indruk van hetgeen recent verschenen is rond een bepaald onderwerp. 

Via de topnavigatie kan je alle verschenen nieuws raadplegen.

De dossiers

gez-dossiers.jpg

In de dossiers staat een meer uitgebreide info rond een bepaald thema of ziektebeeld. Bij deze info wordt medisch gezien de meest gangbare en voor juist aangenomen informatie gezet. Noteer dat er steeds nieuwe ontwikkelingen en therapieën kunnen verschijnen die hier nog niet vermeld staan.

Alle informatie waarover we beschikken staat on line op deze site. Daar wij elke week een nieuw dossier brengen is het mogelijk dat bepaalde informatie nog niet te vinden is op onze site maar in de toekomst wel behandeld zal worden. Als je van nieuwe dossiers op de hoogte gebracht wil worden kan je je inschrijven op de nieuwsbrief.

Eénzelfde dossier kan in verschillende rubrieken ondergebracht worden bvb een dossier over laxeermiddelen zal zowel in de rubriek met als trefwoord 'geneesmiddelen' als in de rubriek 'constipatie' terug te vinden zijn. Onderaan elk dossier of artikel kan je ook je mening plaatsen. Alle informatie die verschijnt op gezondheid.be staat onder toezicht van de redactieraad.

Via de topnavigatie kan je alle verschenen dossiers raadplegen.verschenen op : 07/12/2010 , bijgewerkt op 26/12/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt