Kom op tegen Kanker roept jongeren op lucht te verkopen

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
ik-heb-lucht-gekocht.jpg

nieuws Van 3 tot 19 maart 2006 vindt in Vlaanderen het Boompjesweekend van Kom op tegen Kanker plaats. Vrijwilligers over heel Vlaanderen verkopen dan boompjes tegen 7 euro het stuk. Bij deze derde editie wil Kom op tegen Kanker vooral jongeren bij de actie betrekken.
Het Boompjesweekend is een jaarlijks initiatief in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap, afdeling Bos & Groen en de Vereniging voor Bos in Vlaanderen, waarbij telkens vijf nieuwe Kom op tegen Kanker-bossen worden aangelegd, een per provincie. In 2006 worden er bossen aangeplant in Deurne, Nieuwerkerken, Buggenhout, Ternat en Bredene. Vorig jaar werden maar liefst 55.000 boompjes geplant. Dit succes was te danken aan de inzet van de vele vrijwilligers, de steun van de gemeentelijke diensten en de
Voor de editie van 2006 wil Kom op tegen Kanker vooral jongeren werven om boompjes te verkopen. Via de website www.ikdoemee.be kunnen jongeren zich registreren als verkoper. Per gemeente kan elke jongere of groep van jongeren een of meerdere straten adopteren. In de verkoopperiode van 3 tot 19 maart kunnen ze dan in hun straten boomsleutelhangers verkopen.
Elke stad of gemeente in Vlaanderen krijgt haar eigen ikdoemee-webstek. Zo kan er makkelijk per gemeente bijgehouden welke straten al geadopteerd zijn. Bovendien kunnen verkopers op de site bijhouden hoeveel sleutelhangers er reeds verkocht zijn. En ook aan de bewoners die veel buitenhuis zijn, is gedacht. Zij kunnen met een simpele klik op hun eigen straat te weten komen wie er in hun straat boompjes verkoopt en een berichtje sturen naar de verkoper wanneer die best nog es langskomt.
Kopers krijgen als bewijs voor hun aankoop van een boompje een sleutelhanger in de vorm van een boom. Zo kunnen ook kopers laten zien dat ze met het milieu begaan zijn. De sleutelhanger is meteen een uitnodiging voor de boomplanthappening van zondag 19 maart waar de koper zijn boom zelf kan komen planten in het Kom op tegen Kanker-bos in zijn provincie.
De opbrengst van de boompjesverkoop gaat integraal naar de projecten van de Vlaamse Liga tegen Kanker.

www.ikdoemee.be
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram