Spinaziesoep met citroen en tahin

Laatst bijgewerkt: december 2021
123-h-hay-spinachsoup.jpg

recepten Een frisse, zurige soep die vol lekkers zit. De royale scheut intense tahinsaus die vlak voor het serveren erin gaat, zorgt voor een extra smaakkick. 

Ingrediënten voor 4 personen
1 el olijfolie extra vergine
2 uien, gesnipperd
1,5 l goede groente- of kippenbouillon
400 g spinazie
16 g (1 cup) korianderblaadjes
24 g (1 cup) bladpeterselieblaadjes
16 g (1 cup) muntblaadjes
2 el lichte tahin
1 el fijngeraspte citroenschil
zeezout en grofgemalen zwarte peper
sumak
voor de tahinsaus
90 g lichte tahin
60 ml citroensap
1/2 tl gemalen komijn
2 el water

Bereiding
  • Zet een grote pan op een matig vuur. Schenk de olie erin en fruit de ui 5 minuten, of tot hij zacht is. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. 
  • Voeg de spinazie, koriander, peterselie en munt toe en kook 2 minuten, tot de blaadjes zijn geslonken. Roer de tahin, citroenschil, zout en peper erdoor.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Roer voor de tahinsuas de tahin, het citroensap, de komijn en het water in een kommetje door elkaar. 
  • Verdeel de soep over de kommen, maak er mooie krullen tahinsaus in en bestrooi met wat sumak. 

123-h-coverOnePanPerfect-04-22.jpg
Een recept uit het boek 'One Pan Perfect' - 'Vers, snel, eenvoudig, verrukkelijk' 
van Donna Hay (Receptuur en Styling)
Fotografie Chris Court
uitgegeven bij Unieboek/Het Spectrum bv, Amsterdam


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten
A.Vogel

Vind rust in tijden van stress en spanning met de combinatie van ontspannende planten.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram