Spaghetti met champignons, geroosterde walnoten en tijm

Laatst bijgewerkt: november 2021
123-h-spaghetti-noten-FF3-01-22.jpg

recepten

Een originele combinatie boordevol gezonde ingrediënten. 

In 35 minuten op tafel

Ingrediënten voor 2 personen
1/2 bloemkool, in roosjes
120 g volkoren (spelt)spaghetti
250 g mix van champignons, in stukjes
enkele takjes verse tijm
scheut plantaardige drink/melk
snufje nootmuskaat
60 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 handvol walnoten

Bereiding
  • Stoom de bloemkoolroosjes gaar.
  • Kook de (spelt)spaghetti beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de champignons in een hete pan met olijfolie. Kruid met zwarte peper, een snufje zout en de tijm.
  • Mix de bloemkool met de plantaardige drink/melk, wat olijfolie, zwarte peper, een snufje zout, de nootmuskaat en de helft van de Parmezaanse kaas tot een smeuïge saus.
  • Rooster de walnoten samen met de rest van de Parmezaanse kaas in een antiaanbakpan met een scheutje olijfolie.
  • Meng de spaghetti met de bloemkoolsaus en voeg de champignons en de crumble van walnoten toe. 

Cover Fast Food_3_HR_front.jpg
Een recept uit het boek 'Fast Food 3' - '80 snelle recepten'
van Sandra Bekkari
uitgegeven bij Borgerhoff & Lamberigts
food foto Wout Hendrickx 


auteur: Hilde Deweer, lifestylejournalist

Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten Passiflora forte – Rustgevend bij stressmomenten
A.Vogel

Vind rust in tijden van stress en spanning met de combinatie van ontspannende planten.

Meer weten ?

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram