Pasta met butternutpuree, pancetta en salie

Laatst bijgewerkt: juni 2021
123-h-pasta-butternut-06-21.jpg

recepten Een heerlijke smakencombinatie en een saus die je perfect vooraf kunt maken.
Buon appetito!

Ingrediënten voor de saus 
200 g pancetta
1 Spaanse (grote) ui
2 teentjes knoflook
1 kg vruchtvlees van butternut
olijfolie om te bakken
10-tal blaadjes salie
500 ml kippenfond
peper en zout

Bereiding van de saus
  • Snijd de pancetta in reepjes.
  • Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. 
  • Snijd de butternut in blokjes.
  • Laat een stoofpot met dikke bodem warm worden, doe  er 2 eetlepels olijfolie in en bak de pancetta krokant. Hak de salie fijn, voeg toe en roer goed om. Schep de pancetta en de salie uit de pot, laat ze afkoelen en zet ze in de koelkast.
  • Voeg een extra scheut olijfolie toe en voeg de butternut, de ui en knoflook toe. Kruid met peper en zout en laat bakken tot de ui glazig is. Roer af en toe goed om. 
  • Giet dan de kippenfond erbij, breng aan de kook en zet het vuur meteen laag. Laat zeker 15 minuten sudderen zonder deksel tot de butternut zacht is. Laat wat afkoelen en mix glad.

Ingrediënten voor de pasta
400 g fettuccine of andere pasta
100 g gemalen gruyère
50 g blauwschimmelkaas
peper en zout
optioneel: pijnboompitten

Bereiding van de pasta
  • Kook de pasta al dente in veel water met een snufje zout, giet hem af maar houd 50 ml kookvocht apart. Doe de pasta terug in de kookpot en roer de butternutpuree en de helft van het kookvocht erdoor terwijl je hem op een zacht vuurtje opwarmt. 
  • Roer de helft van de gruyère erdoor en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog wat extra kookvocht toe tot de pasta helemaal met saus is bedekt. 
  • Werk elk bord af met de pancetta, blokjes blauwschimmelkaas, nog wat extra gruyère en eventueel geroosterde pijnboompitten.

Een recept uit het boek 'Koken in het weekend, eten de hele week' 
van Hilde Deweer
uitgegeven door MBooks


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram