ad

Licht zoetzure groente met gegrilde kip

Laatst bijgewerkt: juni 2021
IMG_1689.JPG

recepten

Veel groente, dat vormt een kleurrijk tafereel.
Op smaak gebracht met kruiden, een vleugje zuur en wat zoet, dat zorgt voor een heerlijke smaak.
Geflankeerd met een gegrilde kipfilet, dat maakt het gerecht compleet!


Ingrediënten voor 2 personen (ruime porties)
1 sjalot, versnipperd
olijfolie om te bakken
2 knoflookteentjes, versnipperd
een lepel geraspte gember
3 jonge wortels, in plakjes
2 puntpaprika's, in reepjes
200 g champignons, in stukjes
1 kl kalfsfondpoeder
1/2 el honing
2 el sojasaus
2 el sushiazijn
200 g tomatenblokjes
een snufje komijn
peper en zout
2 kleine kipfilets
rucola

Bereiding
  • Stoof de sjalot aan in olijfolie. Je gebruikt best een ruime sauteerpan met antikleeflaag.
  • Laat de look even meestoven en roer de wortelschijfjes erdoor. Laat een paar minuten stoven tot de wortel mooi glazig is en voeg dan de champignons toe. Zodra de champignons beginnen te zweten en te kleuren, schuif je ze wat opzij en doe je ook de puntpaprika erbij. Zodra de puntpaprika glazig is, roer je alles goed door.
  • Voeg de honing, sojasaus en sushiazijn toe. Kruid met peper en een snufje zout, komijnpoeder en doe het kalfsfondpoeder en de gember erbij.
  • Laat de groente beetgaar stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat 5 minuten verder garen onder deksel.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in repen, wrijf ze in met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Grill ze in de grillpan. 
  • Werk de knapperige groente af met snippers rucola.

Deze hoeveelheden honing en azijn geven een licht zoetzure smaak.  Wil je meer zoetzuur, voeg dan extra honing, azijn en sojasaus toe.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad
volgopfacebook

volgopinstagram

pub