ad

Quiche met courgette en geitenkaas

Laatst bijgewerkt: juli 2020
123-h-quiche-courgette-07-20.jpg

recepten

Een zomerse quiche met frisse munt. Met een slaatje erbij ideaal als lunch, in stukken gesneden een lekker hapje bij het aperitief.

Ingrediënten
1 rol kruimeldeeg, op kamertemperatuur
2 courgettes (middenmaat)
3 eieren
2 dl slagroom
1 bosje verse munt
200 g geitenkaas (type bûche)
2 el olijfolie
een snufje peper en zout

Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 210 °C.
- Snijd de courgettes horizontaal in plakjes en gaar ze aan beide kanten op zacht vuur in een grote pan met olijfolie.
- Rol het deeg open, leg het in de quichevorm en prik het in met een vork. 
- Verdeel de courgetteplakjes over het deeg, waarbij ze elkaar telkens licht overlappen. Zoals appelplakjes op een appeltaart. 
- Snijd de kaas in dunne plakjes en verdeel ze over de courgette. 
- Klop de eieren op met de slagroom en de versnipperde munt en kruid met peper en zout. 
- Giet dit beslag op de courgette met kaas en laat zo'n 40 minuten bakken in de oven.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
ad


pub