ad

Quiche met courgette en geitenkaas

Laatst bijgewerkt: juli 2020
123-h-quiche-courgette-07-20.jpg

recepten

Een zomerse quiche met frisse munt. Met een slaatje erbij ideaal als lunch, in stukken gesneden een lekker hapje bij het aperitief.

Ingrediënten
1 rol kruimeldeeg, op kamertemperatuur
2 courgettes (middenmaat)
3 eieren
2 dl slagroom
1 bosje verse munt
200 g geitenkaas (type bûche)
2 el olijfolie
een snufje peper en zout

Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 210 °C.
- Snijd de courgettes horizontaal in plakjes en gaar ze aan beide kanten op zacht vuur in een grote pan met olijfolie.
- Rol het deeg open, leg het in de quichevorm en prik het in met een vork. 
- Verdeel de courgetteplakjes over het deeg, waarbij ze elkaar telkens licht overlappen. Zoals appelplakjes op een appeltaart. 
- Snijd de kaas in dunne plakjes en verdeel ze over de courgette. 
- Klop de eieren op met de slagroom en de versnipperde munt en kruid met peper en zout. 
- Giet dit beslag op de courgette met kaas en laat zo'n 40 minuten bakken in de oven.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub