ad

Rodebietenbrownie met donkere chocolade

Laatst bijgewerkt: mei 2020
lekkerlangleven_181119_15454.jpg

recepten

Het aardse van rode bieten gecombineerd met de bitterheid van donkere cacao is overheerlijk. Groenten in een dessert verwerken mag dan niet evident zijn, met dit receptje lukt het je wel! 

Gekookte rode bieten vind je gewoon in de supermarkt. Laat ze wel even uitlekken voor je ze verder verwerkt. 

INGREDIËNTEN
500 g gekookte rode biet
100 g margarine
200 g donkere chocolade
(> 70%)
220 g suiker
3 eieren
100 g volkorenbloem
50 g cacaopoeder
1 tl bakpoeder
250 g yoghurt

ZO GA JE AAN DE SLAG
- Verwarm de oven voor tot 185 °C.
- Mix de uitgelekte bieten in de blender tot een gladde puree. Schep 1 el puree uit de blender en zet apart.
- Smelt de margarine samen met de chocolade op een gematigd vuur of in de microgolf. Let op dat je het niet te veel verhit, want chocolade verbrandt al vanaf 60 °C en zal dan brokjes geven.
- Stort de bietenpuree in een ruime kom en roer er vervolgens de gesmolten chocolade, de suiker en de eieren door.
- Zeef nu de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder onder het beslag.
- Stort je beslag in een met bakpapier beklede bakvorm.
- Bak de brownie eerst 60 minuten zo in de oven.
- Dek nu de bovenzijde van de cake af met een stukje aluminiumfolie en bak nog 20 minuten. Laat vervolgens afkoelen.
- Meng het overgebleven deel rodebietenpuree met de yoghurt.
- Snij de afgekoelde brownie in stukken. Werk af met een goede schep yoghurt.

Een recept uit het boek 'Lekker Lang Leven' van Michaël Sels
Uitgegeven bij Van Halewyck


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub