ad

Kabeljauwhaas met spinazie en kerstomaten

Laatst bijgewerkt: maart 2020
SPVK0320.jpg

recepten

Low carb, vetarm, gezond, weinig werk en lekker! Dat klinkt als muziek in de oren. 
Een nieuw recept volgens het voedingsplan van 'Koken voor een maatje minder'. 

Ingrediënten voor 2 personen
500 g spinazie, gewassen en drooggezwierd
14-tal kerstomaten
2,5 el olijfolie (om te bakken)
zwarte peper en fleur de sel
nootmuskaat en Italiaanse kruidenmix
2 vishaasjes (ca. 180 g per persoon)
2 opgehoopte el smeerbare verse (geiten)kaas
1/2 ui, in fijne ringen gesneden
2 el fijngehakte pecan- of cashewnoten

Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 180 °C.
- Stoof ondertussen de spinazie, beetje bij beetje, in 2 el olijfolie op een hoog vuur. Gebruik daarvoor een sauteerpan (steelpan met hoge rand) of een brede, lage pot. Roer de spinazie goed door zodat ze niet aanbrandt en kruid ze dan met peper, zout en nootmuskaat.
- Kruid de visfilets met peper en zout en besmeer de kant waar geen vel zat met de kaas. Leg ze op de spinazie met de ingesmeerde kant naar boven. 
- Bedek de visfilets met de ui-ringen en leg de tomaatjes ertussen. 
- Bedruppel tomaatjes en ui met de resterende olijfolie (gebruik daarvoor een kwastje) en bestrooi met de Italiaanse mix.
- Laat de vis met garnituur 20 minuten (afhankelijk van de dikte van de visfilets) garen in de oven.
- Strooi er 5 minuten voor het einde van de baktijd de nootjes over en leg dan ook de grilstand van de oven aan om de nootjes te roosteren.
- Verdeel de vis met de spinazie en de tomaatjes over 2 borden en lepel de jus erover. Pas op, de steel van de pan is zeer warm ...


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

ad


pub