Gekonfijte trostomaten

Laatst bijgewerkt: augustus 2019
hilde_gekonfijte-tomaten-2019.jpg

recepten

Ovengedroogde tomaatjes kan je zeer gemakkelijk zelf maken als je wat tijd hebt... Het vraagt weinig werk, echt niet meer dan een kwartier, maar ‘klaar in vijftien minuten’ betekent niet noodzakelijk ‘gaar in vijftien minuten’! De tomaatjes hebben de tijd nodig om rustig te drogen, maar ondertussen heb jij tijd voor ander werk of wat ontspanning!

Ingrediënten
olijfolie om de pot in te smeren + 2 el olijfolie van de beste kwaliteit
1 bakje kerstomaten of minitrostomaten
½ koolrabi in miniblokjes gesneden
1 knoflookteen fijngesnipperd
1 fijngesnipperd sjalotje
een paar snippers lente-ui
2 takjes tijm
2 blaadjes salie fijngesnipperd
wat zeste van limoen
½ el honing

Bereiding
- Smeer een ovenschotel in met wat olijfolie.
- Halveer de tomaatjes en verdeel ze over de schotel (bolle kant naar boven).
- Leg de koolrabistukjes, sjalotsnippers en lente-ui ertussen.
- Strooi de tijmnaaldjes en salie, de citroenzeste en looksnippers erover, kruid met peper en zout.
- Los de honing op in 2 eetlepels olijfolie en besprenkel of bestrijk de inhoud van de ermee.
- Laten garen in de oven op 100 °C tot het vel van de tomaatjes gerimpeld is (een paar uren).

gekonfijte-tomaten-600.jpg
Ingrediënten
olijfolie om de pot in te smeren + 2 el olijfolie van de beste kwaliteit
1 bakje kerstomaten of minitrostomaten
½ koolrabi in miniblokjes gesneden
1 knoflookteen fijngesnipperd
1 fijngesnipperd sjalotje
een paar snippers lente-ui
2 takjes tijm
2 blaadjes salie fijngesnipperd
wat zeste van limoen
½ el honing

Bereiding
  • Smeer een ovenschotel in met wat olijfolie.
  • Halveer de tomaatjes en verdeel ze over de schotel (bolle kant naar boven).
  • Leg de koolrabistukjes, sjalotsnippers en lente-ui ertussen.
  • Strooi de tijmnaaldjes en salie, de citroenzeste en looksnippers erover, kruid met peper en zout.
  • Los de honing op in 2 eetlepels olijfolie en besprenkel of bestrijk de inhoud van de ermee.
  • Laten garen in de oven op 100 °C tot het vel van de tomaatjes gerimpeld is (een paar uren).


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice



pub