Visfilet met spinazie, tomaat en ui

Laatst bijgewerkt: maart 2019
123-h-R-vis-spinazie-ui-03-19.jpg

recepten

Vis in de oven op een bedje van spinazie en gepimpt met een laagje kaas en groente. Een bordje licht en gezond.




Ingrediënten 
(voor 2 personen)
2 visfilets zonder vel
olijfolie
1 zak (ca. 400 g) voorgewassen jonge spinazieblaadjes
1 grote tomaat
1 ui
2 opgehoopte el verse, smeerbare kaas (bv. philadelphia)
peper en zout

Bereiding
- Laat de oven voorverwarmen op 180 °C.
- Verwijder de grootste nerven van de spinazie en laat de spinazie kort slinken in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Was de tomaat, pel de ui en snijd beide in plakjes.
- Smeer de bovenkant van de visfilets in met de verse kaas.
- Smeer een ovenschaal licht in met olijfolie en verdeel de spinazie erover.
- Leg de vis met de kaas op de spinazie en bedek met plakjes ui en tomaat. Kruid met peper en zout.
- Laat de visfilets ongeveer 20 minuten garen, afhankelijk van de dikte, en serveer ze met gekookte aardappelen, puree of rijst.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 11/03/2019 , bijgewerkt op 14/03/2019


pub