Vis in de oven met spinazie, tomaat en ui

Laatst bijgewerkt: mei 2020
123-h-R-vis-spinazie-ui-03-19.jpg

recepten

Vis in de oven op een bedje van spinazie en gepimpt met een laagje kaas en groente.
Een bordje licht en gezond.




Ingrediënten 
(voor 2 personen)
2 visfilets zonder vel
olijfolie
1 zak (ca. 400 g) voorgewassen jonge spinazieblaadjes
1 grote tomaat
1 ui
2 opgehoopte el verse, smeerbare (kruiden)kaas (bv. philadelphia)
peper en zout

Bereiding
  • Laat de oven voorverwarmen op 180 °C.
  • Verwijder de grootste nerven van de spinazie en laat de spinazie kort slinken in een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Was de tomaat, pel de ui en snijd beide in plakjes.
  • Smeer de bovenkant van de visfilets in met de verse kaas.
  • Smeer een ovenschaal licht in met olijfolie en verdeel de spinazie erover.
  • Leg de vis met de kaas op de spinazie en bedek met plakjes ui en tomaat. Kruid met peper en zout.
  • Laat de visfilets ongeveer 20 minuten garen, afhankelijk van de dikte, en serveer ze met gekookte aardappelen, puree of rijst.


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice

Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram