Over Cholesterol. En hart- en vaatziektes

Laatst bijgewerkt: September 2005 | 4 reacties
cholesterol.jpg

boeken/interviews Cholesterol is essentieel voor het goed functioneren van het lichaam. Maar een te hoog cholesterolgehalte vergroot aanzienlijk de kans op hart- en vaatziekten, vooral in combinatie met andere risicofactoren als roken, suikerziekte en een verhoogde bloeddruk. Dikwijls is onze levenswijze de oorzaak van cholesterolproblemen. Maar ook erfelijke factoren kunnen een rol spelen. Verhoogde cholesterol is echter geen onbeheersbaar probleem.

Welke functie heeft cholesterol in het lichaam? Bestaat er ook ‘goede’ cholesterol? Hoe ontstaat een te hoog cholesterolgehalte? Wat is te hoog? Hoe kan het verlaagd worden? Wat kan je er zelf aan doen? Wat zegt de medische wetenschap ervan? Dit boek geeft heldere antwoorden op deze en vele andere vragen.

Correcte gezondheidsinfo is belangrijk voor patiënten en hun omgeving. Inzicht in oorzaken, gevolgen en medische behandelingen vormt vaak de eerste stap in een goede aanpak van het gezondheidsprobleem.

Cholesterol maakt deel uit van een referentiereeks in de patiëntenvoorlichting. De reeks kwam tot stand met medewerking van patiëntenorganisaties, huisartsen en specialisten ter zake.

Over Cholesterol. En hart- en vaatziektes - Dr. John Kastelein en Dr. Joep Defesche
Uitgeverij Davidsfonds/Leuven - ISBN 90 5826 239 1 - Richtprijs € 12,95 - Verkrijgbaar in de boekhandel


verschenen op : 01/10/2005 , bijgewerkt op 29/09/2005

4 reacties

cholesterol

door anoniem, 5 February 2015 om 09:40

Ik eet bijna niets van vetten maak men eten met koolzaadolie eet geen broodbeleg ook geen kazen niet dat ik het niet lust maar kan er niet tegen heb verborgen reflux sinds 4 jaar en neem 80mgr pantomed en nog is het niet helemaal gedaan vandaar dat ik kijk wat ik eet heb ook een lichte lactose intolerantie EEt veel fruit (4 à 5 stuks per dag )verse groenten )en nog heb ik een hoge cholesterol van 270 heel deprimerend ,heb met de feestdagen wel wat meer gezondigd mag ik dan niets meer eten?drinken en roken doe ik ook niet

Over Cholesterol. En hart- en vaatziektes

door anoniem, 30 January 2014 om 13:24

Cholesterol heeft niks te maken met hart en vaat ziekte, alleen bang makerij, goed voor de farmaseutiche industrie, zoek op internet maar eens informatie. Medicijnen voor cholesterol zijn slecht voor ons, na lang gebruik spierpijn, enz.

Kokosnoot

door wim, 14 November 2006 om 03:17

Nee, dat is niet bewezen. Kokosnoot is vermoedelijk gezond, maar het is heel moeilijk hier echt verse kokosnoten te vinden. En geoxideerde kokos is bewezen ongezond.

cholesterol

door j. brands, 23 October 2006 om 14:14

Is het bewezen, dat het eten van kokosnootvruchtvlees, erg goed is voor een optimale cholesterolbalans in het lichaam.

bekijk alle 4 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt