Hartige muffins met ei voor in de brooddoos van mama, papa én kind

Laatst bijgewerkt: September 2018
muffins-694x400.jpg

recepten

Hartige muffins met ei maken ons blij. Omdat ze vreselijk lekker zijn en ook nog eens gezond. Je eet ze meteen op of vriest ze in om ze later mee naar werk of school te kunnen nemen. 

Zo maak je hartige muffins met ei
Ingrediënten voor 6 muffins

  • 6 grote eieren
  • Handvol verse spinazie, klein gesneden
  • 1/2 rode paprika, in blokjes
  • 1 tomaat, in stukjes
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 70 gram feta, verkruimeld
  • Peper en zout
  • Olie
  • Extra: muffinblik

Recept

  1. Verwarm de oven op 180 graden.
  2. Klop de eieren met peper en zout naar smaak. Roer de rest van de ingrediënten (behalve de olie) erdoor tot het goed gemengd is.
  3. Smeer wat olie in het muffinblik zodat het ei er straks niet aan plakt. Verdeel het eimengsel over zes muffinvormpjes van het blik. Bak ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin kleurt en de muffins licht terugveren als je erop drukt.
  4. In de koelkast blijven de hartige muffins met ei nog drie tot vier dagen goed, in de vriezer drie maanden.

Auteur: Jill Goetschalckx


bron: https://famme.be/hartige-muffins-met-ei-foodprep/
verschenen op : 02/09/2018 , bijgewerkt op 03/09/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt