Handige wistjedatjes voor in de keuken: Hoe ontpit je kersen?

Laatst bijgewerkt: June 2018
123-kersen--18.jpg

tips Het is volop kersentijd. Deze sappige vruchtjes zijn heerlijk: uit het vuistje, als topping op een taart of als onderdeel van een dessert. Maar die pitten zijn zo vervelend. Hoe haal je die eruit zonder de kersen te beschadigen of te klungelen.
Er is een heel eenvoudig trucje om dat klusje te klaren. Al wat je nodig hebt is een chop stick en een propere lege fles. Leg de kersen één voor één op de flessenhals en duw de pit eruit met de chop stick zodat ze in de fles valt. De kersen leg je mooi aan de kant. Daarna hoef je alleen nog maar de fles met kersenpitten te ledigen. Easy peasy!


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 14/07/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt