Uw gezondheidsgegevens beschikbaar op online portaal

Laatst bijgewerkt: mei 2018
mijngezondheidheader_bg.jpg

nieuws

Voortaan kunt u terecht op de website "Mijn Gezondheid" om gegevens te raadplegen over uw gezondheid. Het nieuwe online portaal zal een overzicht bieden van alle medische gegevens die elektronisch beschikbaar zijn.Dit portaal geeft u een zicht op uw gezondheidsgegevens via één enkele toegangspoort. Het gaat om:
  • medische informatie die zorgverleners (uw huisarts, uw artsen in het ziekenhuis, uw apotheker …) elektronisch bewaren en delen
  • informatie van uw ziekenfonds (bijv. over terugbetalingen) en van overheidsinstellingen (bijv. registratie van orgaandonatie)
  • informatie over patiëntenverenigingen via de website van het Vlaams Patiëntenplatform (VPP).
Op ‘Mijn gezondheid’ kan de burger doorklikken naar onder andere de samenvatting van zijn dossier bij de huisarts en gegevens uit de ziekenhuizen. Ook gegevens over de registratie als orgaandonor en wilsverklaringen zijn hierop te consulteren. Op termijn komt daarbij: het digitaal platform van uw ziekenfonds; elektronische medicatievoorschriften en vaccinaties.

De patiënt moet daarvoor wel zijn geïnformeerde toestemming geven, anders kan geen informatie doorgegeven worden. Ook wordt de privacy van de patiënt streng bewaakt. Men moet zich aanmelden via eID of itsme, en voor kinderen tot 16 jaar zijn het de ouders die beschikken over de toegang. Vanaf 16 jaar kan het ook aan het kind gegeven worden.

U hoeft zich maar één keer aan te melden en dan kunt u overal terecht.

www.mijngezondheid.belgie.be
Wil je onze artikels graag ontvangen in je mailbox?

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief.

eenvoudig terug uit te schrijven
Wij verwerken jouw persoonsgegevens conform het Privacy-beleid van Gezondheid NV / Mediahuis.
volgopfacebook

volgopinstagram