Asperges met (gedroogde) garnalen

Laatst bijgewerkt: April 2018
Lien_Zomer_5476-500.jpg

recepten ASPERGES
20 witte asperges

• Schil de asperges met een dunschiller van de kop naar de staart en kraak de staart (het onderste stukje) eraf. Wanneer er geen draden meer aan de asperge hangen, heb je goed geschild.
• Dompel ze onder in koud water en kook ze 10 à 15 minuten (afhankelijk van de dikte) tot ze beetgaar zijn. (Of stoom ze 2 à 4 minuten op 120 °C, of 9 à 10 minuten op 100 °C.) Verdeel
de asperges over de borden en dien ze warm op.

GARNITUUR
200 g verse garnalen, gepeld
50 g gedroogde garnalen (Te koop in de Aziatische supermarkt. Ze geven een speciale touch aan het gerecht, maar je kan ze uiteraard ook weglaten)
400 g rode en gele kerstomaatjes, in 4 gesneden
4 hardgekookte eieren, geplet
3 el peterselie, fijngehakt

• Schik de garnalen, de gedroogde garnalen, de kerstomaatjes en de geplette eieren op de asperges. Bestrooi met versnipperde peterselie.

SOJABOTERSAUS
3 el vloeibare sojaboter
fleur de sel en peper

• Verwarm de sojaboter en kruid met fleur de sel en peper. Giet de sojaboter over de asperges en de garnituur.

I N F O
270 kcal/persoon
Eiwit: 27,1 g
Vet: 12,2 g, waarvan verzadigd 2,8 g
Koolhydraten: 10,2 g
Vezels: 5,6 g

Gezonde ingreep: vloeibare sojaboter in plaats van gewone boter.

De sojaboon is een peulvrucht die als grondstof dient voor tal van sojaproducten. Soja bevat 19% vet en 35% eiwit. Sojaolie bevat meer onverzadigde dan verzadigde vetzuren, en geen cholesterol. Bovendien bevat de plant nog eens sterke antioxidanten, isoflavonen, vezels en een brede waaier aan vitamines en mineralen.
Soja‘boter’ heeft een lekkere botersmaak en is dan ook een goede vervanger van gewone boter die meer verzadigde vetten bevat.

Uit het boek 'Gezond Gulzig - lente/zomer' van Lien Willaert
Uitgegeven door Borgeroff & Lamberigts


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactrice
verschenen op : 02/04/2018 , bijgewerkt op 02/04/2018
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt