Kalkoen met sinaasappelsaus en gemarineerde rode kool

Laatst bijgewerkt: januari 2018
123-rode-kool-groenten-01-18.jpg

recepten Ingrediënten voor 3 personen
3 stukken kalkoenfilet, 1 granaatappel, 1/3 rode kool, 1 appeltje, een paar nootjes, 1 klontje ghee (of boter), 1 kl vloeibare honing, 20-tal zwarte olijven
Voor de rodekoolmarinade: 2 à 3 eetlepels appelazijn, 1 eetlepel olijfolie, peper, fleur de sel, een snufje ras-el-hanout en flink wat mangocurry.
Voor de kipmarinade: het sap van 3 sinaasappels, 1 snuf za’atar, 5 salieblaadjes, 2 takjes tijm, ½ takje rozemarijn, 1 snuf kaneel, peper, maldonzout, 1 gemberschijfje, 1 lookteentje

Voorbereiding
De rodekool kan je best de avond ervoor al raspen/fijnsnijden en laten trekken. Het vraagt wat werk en ze moet ook de tijd hebben om te marineren. Ook de kip moet een paar uur marineren.
- Voor de rode kool: Verwijder de buitenste bladeren. Snij de kool in fijne reepjes of rasp ze. Meng de ingrediënten voor de marinade en laat de rodekool een nachtje trekken.
- Voor de kipmarinade: meng het sap van 3 sinaasappels met 1 snuf za’atar, 5 fijngesneden salieblaadjes, de blaadjes van 2 takjes tijm, de fijngesneden naaldjes van ½ takje rozemarijn, 1 snuf kaneel, peper, maldonzout, 1 gemberschijfje fijngesnipperd, en 1 lookteentje fijngesnipperd.
Laat de kipfilets een aantal uren trekken in de marinade en zorg ervoor dat ze helemaal onder staan.

Bereiding
- Haal het vlees uit de marinade en dep het droog. Bak het in de ghee. Voeg op het einde van de gaartijd de zwarte olijven toe en laat ze even meewarmen.
- Laat ondertussen de marinade met de honing inkoken tot sausdikte.
- Snipper de appel fijn en meng hem onder de rode kool.
- Snij de granaatappel open en pers het sap over de rode kool. Ook de pitten mogen erbij.
- Kruid de kool met peper en fleur de sel en garneer ze met de nootjes.

5kg5weken02.jpg


Uit het boek '5 kilo minder in 5 weken' van Hilde Deweer in samenwerking met gezondheid.be.

Uitgegeven door WPG, Antwerpen.

Verkoopprijs: 12, 99 euro 128 pagina's - ISBN 978 90 2233378 5


bron: Hilde Deweer, lifestyleredactricepub