Hulp tabakoloog vanaf 1 januari 2017 goedkoper

Laatst bijgewerkt: December 2016 | 4 reacties
123-tek-stop-roken-12-16.jpg

tips Wie hulp zoekt bij een tabakoloog om te stoppen met roken, betaalt vanaf 1 januari 2017 enkel het remgeld. Voor lage inkomens en jongeren wordt het bijna gratis.

Wat is een tabakoloog?
Een tabakoloog is een rookstopspecialist. Hij heeft daarvoor een opleiding gevolgd en is geregistreerd als expert. Daarnaast kan ook uw (huis)arts je helpen. Hij kan u zelf ondersteunen of doorverwijzen naar een tabakoloog. Sommige (huis)artsen zijn ook zelf tabakoloog.
Een tabakoloog begeleidt u en geeft u handige tips om te stoppen met roken. Hij gaat na wat roken voor u betekent en weet hoe moeilijk het kan zijn om te stoppen. Hij zorgt ervoor dat u u goed voorbereidt bij het stoppen. Daarna begeleidt hij u nog verder.
De kans op een succesvolle rookstop stijgt aanzienlijk indien men een rookstophulpmiddel combineert met een vorm van gedragsondersteuning. Zonder hulp slaagt amper 3 tot 5 % van de rokers erin om te stoppen met roken. Met een aangepaste hulp stijgt de kans om na een jaar nog rookvrij te zijn tot 25%.

zie ook artikel : Stoppen met roken: aanpakken met Hulp helpt

Wanneer hebt u recht op begeleiding door een tabakoloog?
Elke inwoner van Vlaanderen heeft jaarlijks recht op een aantal uren rookstopbegeleiding.
• U moet een erkende tabakoloog raadplegen die is opgenomen in de op op tabakologen.be.
• Wilt u liever stoppen in groep? Op vlaanderenstoptmetroken.be kunt u kijken of er in uw buurt cursus doorgaat.
http://www.vlaanderenstoptmetroken.be/lokaal-aanbod/
• U hebt per kalenderjaar recht op 4 uur individuele begeleiding of 12 uur begeleiding in groep (u kan wisselen van individuele begeleiding naar groepsbegeleiding en omgekeerd). Als u jaarlijkse aantal uren begeleiding op zijn, heb u geen recht meer op een tussenkomst van de Vlaamse overheid in de kosten.
• Per dag kunt u maximaal 1 uur besteden aan individuele begeleiding of 1u45 aan groepbegeleiding.
• Als het jaarlijkse aantal uren begeleiding op zijn, heeft u geen recht meer op een tussenkomst van de Vlaamse overheid in de kosten.
• Deze nieuwe terugbetalingsregeling geldt alleen voor inwoners van Vlaanderen. Woont u in Brussel dan valt u nog onder de oude regeling.
• Rookstopbegeleidingen die gebeuren voor 1 januari 2017 worden nog steeds terugbetaald door uw ziekenfonds.

Hoeveel moet u betalen?
Hoeveel u precies moet betalen, hangt af van uw situatie (verhoogde tegemoetkoming, jonger dan 20 jaar), de soort begeleiding (individueel of in groep) en de duur van de begeleiding.
Maximale kostprijs (per kwartier)

Individuele begeleiding

Groepsbegeleiding

Verhoogde tegemoetkoming * of

jonger dan 20 jaar

max. 1 €

max. 0,5 €

Geen verhoogde tegemoetkoming

max. 7,5 €

max. 1 €

* Onderaan de klever van de mutualiteit staat een code. Deze code eindigt op 1 als u recht hebt op de verhoogde tegemoetkoming.

Meer info
http://www.vigez.be/nieuws/nieuw-terugbetalingssysteem-bij-tabakoloog-vanaf-1-januari-2017
http://www.vlaanderen.be/nl/gezin-welzijn-en-gezondheid/gezond-leven/nieuwe-terugbetalingsregeling-voor-rookstopbegeleiding-vanaf-112017


verschenen op : 26/12/2016

4 reacties

Hulp tabakoloog vanaf 1 januari 2017 goedkoper

door peterke, 12 January 2017 om 16:37

letters IK BEN TROTS OP MEZELF WANT IK KAN STOPPE MET ROKEN EN IK GA ENORM STERK WORDEN EN NOOIT MEER MOE ZIJN...elke keer je passeert lees je het hard op en laat nooit iemand een pakje sigarrette kopen voor je.JE KAN HET ECHT ja als ik het kan, jij ZEKER

Hulp tabakoloog vanaf 1 januari 2017 goedkoper

door peterke, 12 January 2017 om 16:28

pak je onmiddelijk een muntje nadelen alles zal anders smaken tot zelfs op een punt dat je bepaalde dingen ni meer lekker vind fruit en groenten smaken dan weer super. en je gaat scheten laten ni gewoon hoort erbij hang een papier op de deur met in grote

Hulp tabakoloog vanaf 1 januari 2017 goedkoper

door peterke, 12 January 2017 om 16:23

en muntjes persoonlijk frisk muntjes donkerblauw metaal doosje zijn het strafste hoeveelheid per dag heel de dag door tot wel 100muntjes op den duur wil je enkel die frisse smaak en da pafke bwaaaa smaakt super slechtspeel je de smaak van muntjes kwijt

Hulp tabakoloog vanaf 1 januari 2017 goedkoper

door peterke, 12 January 2017 om 16:17

zelf hypnose: ik superman of girl je zegt je elke minuut ik kan dat ik kan dat om dat ik sterker ben ik kan dat om dat ik voel dat ik steeds sterker wordt.koop straffe mintjes en mondwater.telkens je zin hebt om te roken poets je tanden mondwater

bekijk alle 4 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub