Gynecologen sceptisch over Menohop

Laatst bijgewerkt: June 2015 | 7 reacties
menohop.jpg

nieuws Menohop op basis van hop is een zg. fyto-oestrogeen, dat de werking van het vrouwelijk hormoon nabootst en dat gunstige effecten zou hebben op menopauze-klachten. Het product werd gelanceerd in de nasleep van de discussie over de gevaren (verhoogde kans op aandoeningen van hart- en bloedvaten en borstkanker) verbonden aan hormonale substitutietherapie. Bijna een op de tien Vlaamse vrouwen in de menopauze zou het product gebruiken.
Dat de voedingssupplementen massaal geslikt worden zonder dat ze medisch getest zijn, baart de Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie zorgen. 'Heel veel vrouwen gebruiken het product zonder dat we weten of het goed of slecht is', zegt dokter Patrick Neven, onderzoeker binnen de afdeling gynaecologie-verloskunde van het UZ Gasthuisberg. 'Het middel werd door het bedrijf enkel op celculturen en proefdieren getest maar niet op de mens terwijl het nu wel massaal wordt gebruikt door vrouwen in de menopauze.'
VLD-senator Patrik Vankrunkelsven van zijn kant heeft minister van Volksgezondheid Rudy Demotte (PS) gevraagd om de zogenaamde fyto-oestrogenen, en in het bijzonder Menohop, van de markt te halen. Volgens Vankrunkelsven houdt het gebruik ervan risico's in.

alle artikelen in rubriek menopauze

zie ook artikel : Europees advies over hormonale substitutietherapie


verschenen op : 05/05/2004 , bijgewerkt op 10/06/2015

7 reacties

menohop

door anoniem, 3 October 2008 om 10:45

Ik neem Menohop sinds ruim 2 jaren in, zonder heb ik opvliegers, onregelmatige mens , zweten etc, etc, zeer onprettig. Met Menohop ben ik regelmatig ongesteld, niet meer zo enorm hevig en voel me top!!! Bijwerkingen??????????????? Nooit iets gemerkt! Ik zweer erbij!

tisequens

door Anneke, 4 January 2007 om 16:20

Pas op voor die hormoonpreparaten ik heb ze 6.5 jaar gebruikt met als gevolg borstkanker en alle ellende vandien.

ik zal het eens proberen

door Inge De Meyer, 15 March 2005 om 21:22

ola Ik ben 20jaar en helaas zit ik al in mijn menopauze. Ik krijg nu hormonen toegediend (Trisequens 2 mg).Ik ben blij dat deze alternatieve hormonen bestaan. Ik zal het direct eens proberen. ps:hopelijk lukt het!!!

menohop

door gabs, 28 May 2004 om 20:15

Wat is daar nu van aan ? Menohop en evtl. nevenwerkingen ? Ik neem het drie maanden tot grote voldoening maar zou het kunnen dat er gewenning optreedt ?

Menohop

door Guido, 9 May 2004 om 22:40

Beste, De effecten van Menohop zijn mij nog niet bekend, maar het is in elk geval de moeite van het proberen waard. Misschien werkt het niet zo snel als de farmaceutische hormonenpil, maar het zal in elk geval veel minder schadelijk zijn voor de gezondheid. De Krunkel heeft gelijk dat hij dat wil proberen verbieden. Het is immmers slecht voor de economie als de dure farmaceutische producten vervangen zouden worden door niet patenteerbare producten die op termijn evengoed en zelfs nog beter werken. Hopelijk gaan mensen zich meer informeren over de schade die de commerciële geneeskunde de zieken (en gezonden) toebrengt.

bekijk alle 7 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt