Cochleaire implantatie helpt bij tinnitus door eenzijdige doofheid

Laatst bijgewerkt: January 2014 | 9 reacties
afb-cochleair-implant-hoorapp-170_12.jpg

nieuws Uit een studie aan het UZA in Antwerpen blijkt dat een cochleaire implantatie (CI) helpt bij de behandeling van tinnitus door eenzijdige doofheid (doofheid aan slechts één oor). Een CI is een elektronisch hoorapparaat dat tot voor kort enkel bij dove of ernstig gehoorgestoorde mensen, die geen of nog een beperkt restgehoor bezitten, werd ingeplant en zo het gehoor gedeeltelijk kan herstellen. Het CI wordt operatief ingeplant en geactiveerd door een toestel, dat achter het oor wordt gedragen. Een CI zet het geluid om in elektrische impulsen die de gehoorzenuw rechtstreeks stimuleren. Het CI vervangt de werking van het binnenoor en overbrugt hierbij buiten-, midden- en binnenoor.

Het onderzoek toont nu aan dat ook patiënten die doof zijn aan één oor en lijden aan ernstige tinnitus heel wat baat hebben bij een cochleair implantaat. Vroeger werden enkel patiënten die aan beide kanten doof waren behandeld met een cochleair implantaat. Alle deelnemers rapporteerden een stabiele en duidelijke vermindering van de ernst van de tinnitus.


verschenen op : 02/02/2014

9 reacties

Cochleaire implantatie helpt bij tinnitus door eenzijdige doofheid

door anoniem, 24 February 2016 om 20:48

Hier heb ik het tijdje geleden met de kno arts overgehad. Ik ben doof aan een kant en tinnitus door een brughoektumor. De kno zei, u komt er niet voor in aanmerking mits u zelf betaald. Hoop in de toekomst dat dit vergoed wordt.

Cochleaire implantatie helpt bij tinnitus door eenzijdige doofheid

door anoniem, 3 September 2015 om 18:56

Ben 53 j. Ik ben sinds maart vorig jaar volledig doof aan één zijde. daarbij wordt de tinnitus met de tijd erger. Mijn sociale leven heeft een ernstige deuk gekregen Overweeg om een implantaat te laten plaatsen. Advies ?

draaiduizeligheid

door Timmermans M, 20 September 2014 om 12:47

Ik heb dagelijks aanvallen van draaiduizeligheid heb ziekte van meuniere zeggen ze , kan dan niet meer recht lopen niet meer staan moet vlug op het toilet zitten en een schotel in mijn hand voor over te geven dan het bed in verschrikkelijk zweten en daarna te koud en dan 3a4 uur slapen , dan verschrikkelijk moe kan geen boodschappen meer doen niet meer met de auto rijden en mijd kontakt met vrienden voor weg te gaan enzo voor schrik het te krijgen want ge weet niet wanneer , he al medicatie genomen Bethasitine 24mg zo moet ik 3x per dag 2 tabletten nemen en helpt niet heb in mei een inspuiting gehad met Gentyla... heb 4weken draai vrij geweest sindsdien konstant ben het kotsbeu , heb terug een afspraak 1oktober ......

Cochleair Implant

door Peeters, 8 February 2014 om 14:10

Zo nieuw is deze ingreep tegen tinnitus niet! Ik heb deze ingreep reeds op 10 augustus 2005 met succes ondergaan in UZA te Antwerpen.

Cochleaire implantatie helpt bij tinnitus door eenzijdige doofheid

door anoniem, 8 February 2014 om 11:51

Ik heb een doorboord trommelvlies in het linkeroor, met gehoorvermindering van 35%. Helpt deze ingreep ook hiervoor? Waar kan ik in mijn buurt (postnr. 2430) terecht, wat kost het en komt het ziekenfonds tussen? Dank bij voorbaat voor uw antwoord!

bekijk alle 9 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief:

Nee, bedankt