Waar loopt u wratten op?

Laatst bijgewerkt: May 2015 | 10 reacties
123-wratten-voinger-05-15.png

tips Kinderen lopen wratten meestal niet op in het zwembad of de gymzaal, maar eerder in het gezin of de schoolklas. Dat blijkt uit onderzoek aan het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

De studie onderzocht 1.500 basisschoolleerlingen, van wie een derde wratten bleek te hebben. Wratten kwamen het meest voor bij oudere kinderen met een blanke huid. Een inventarisatie van risicofactoren – aanwezigheid van wratten bij andere gezinsleden, bezoek aan zwembaden, sportzalen enzovoorts - suggereert dat besmetting vooral optreedt in het gezin en op school, en minder in openbare gelegenheden zoals het zwembad.

Dat heeft te maken met de hoeveelheid tijd die kinderen daar doorbrengen. Dat preventieve maatregelen zoals het dragen van slippers zich nu vooral op openbare gelegenheden richten, is dan ook onterecht.

Wratten komen vooral voor bij kinderen. Hoewel wratten niet gevaarlijk zijn, kunnen ze wel pijnklachten geven en ontsieren. Zo’n 6 procent van de kinderen onder de twaalf en 2 procent van de totale bevolking komt jaarlijks met wratten bij de huisarts.
Zo’n 80 procent van de wratten wordt veroorzaakt door bepaalde types van het humaan papillomavirus (HPV1, HPV2, HPV27 of HPV57). De meeste wratten verdwijnen vanzelf zodra het lichaam voldoende antistoffen tegen het virus heeft aangemaakt. De helft van alle kinderen met wratten is na een dik jaar weer wrattenvrij. Een wrattenbehandeling leek niet te helpen: kinderen die behandeld werden hadden zelfs een lagere kans om zonder wratten te eindigen na 15 maanden, maar vooral kinderen met grotere wratten en hinderlijke wratten kozen voor een behandeling.

Bij handwratten is een behandeling met stikstof het effectiefst. Voor voetwratten werken zowel salicylzuur als stikstof niet: afwachten geeft dezelfde resultaten. Bij volwassenen zijn voetzoolwratten erg hardnekkig, terwijl ze bij kinderen gelukkig meestal vanzelf snel verdwijnen. Een behandeling met monochloorazijnzuur is bij de helft van de patiënten met voetzoolwratten effectief.

zie ook artikel : Wratten ( Humane papilloma-virus )

bron: www.lumc.nl
verschenen op : 30/09/2014 , bijgewerkt op 14/05/2015

10 reacties

Wratten in neus

door anoniem, 1 October 2014 om 12:39

Ik heb 2 wratten in mijn neus. Vrijdag worden ze met stikstof behandeld. Na het lezen van enkele reacties begin ik ernstig te twijfelen of dit wel de goede methode is. Is er misschien een minder pijnlijke oplossing ?

wratten

door Dr Jacques Deneef, 1 October 2014 om 11:11

Het artikel over wratten is meer dan zwak. Kinderen hebben wratten als hun immuniteit laag is: bv. door schoolstress. Het is dus normaal dat men zegt dat de besmetting gebeurd op de plaats waar ze het langst vertoeven (ook La Palisse zou dat gevonden hebben zonder onderzoek). Men behandeld geen wratten wel het terrein van het kind. Hoogachtend Dr. Jacques Deneef 41 jaar homeopathie

Waar loopt u wratten op?

door anoniem, 17 December 2013 om 10:48

HPV virussen dringen niet door tot de bloedbaan. Dat is de reden waarom er geen antilichamen aangemaakt worden door ons immuunsysteem.

Waar loopt u wratten op?

door anoniem, 16 December 2013 om 16:24

Heb al een hele leven wratten op handen en voeten. Mijn vader had ze ook. Een van mijn dochters heeft ze ook. Zou het kunnen dat dit ook erfelijk is?

wratten

door anoniem, 12 December 2013 om 15:05

Ik heb als kind ook erg veel grote wratten op mijn handen gehad. Stikstofbehandelingen waren erg pijnlijk, maar hielpen absoluut niet. Uiteindelijk heb ik een behandeling gevonden die mij binnen de maand volledig van mijn wratten heeft verlost. Ik ben naar een dermatoloog gegaan en die heeft gewoon een soort spuit gezet. Wat die spuit precies is, weet ik niet. Ze is vrij pijnlijk en in de weken daarna sterft de wrat letterlijk af. Dit doet wel pijn, maar daarna ben je er ook werkelijk vanaf. 2 jaar geleden heb ik nog eens een grote wrat gehad en ben toen naar dezelfde dermatoloog gegaan. Die heeft dezelfde behandeling opnieuw gegeven en opnieuw mét resultaat! Die martelende stikstofbehandelingen zijn nergens voor nodig!

bekijk alle 10 reacties

Reageer zelf

verberg bovenstaande gegevens :
je naam en emailadres verschijnen dan niet bij je reactie.
hou me op de hoogte van reacties :
telkens iemand een reactie plaatst bij dit bericht ontvang je een e-mail.
tekens over.
pub